SheCredit wil vrouwelijke MKB-er helpen met het juiste krediet

Op donderdag 21 november vindt de lancering plaats van SheCredit, een kredietunie voor vrouwelijke ondernemers. “Het aantal vrouwelijke MKB-ondernemers stijgt harder dan het aantal mannelijke MKB-ondernemers. SheCredit kan de ondernemer helpen met het juiste krediet,” schrijft de organisatie in een persbericht. 

Op haar website citeert de kredietunie onderzoek waaruit blijkt dat in de financieringsverzoeken van vrouwen de bedragen vaak lager zijn dan van mannen, omdat vrouwen zelf terughoudender (minder risico nemen) zijn maar ook anders worden beoordeeld dan mannen. “Ook wordt de groei van vrouwelijke ondernemers beperkt omdat ze geen of nauwelijks toegang hebben tot kapitaal. Beoordelingen van financiële aanvragen worden vaak door mannen gedaan, die de waarde van de aanvragen van vrouwen negatiever beoordelen dan die van mannen, en aanvragen om die reden vaker afwijzen” 

Het is gelinkt aan de Coöperatie van Vrouwelijke Ondernemers (CVVO), een uitgebreid netwerk van ondernemende vrouwen die elkaar ondersteunen en helpen. “CVVO viert successen en deelt kennis. De handen ineenslaan om elkaar verder te brengen en te staan voor gemeenschappelijk succes.” 

Het fonds schrijft in haar persbericht dat het gelooft in een nieuwe economie, een deeleconomie en circulaire economie die voorbijgaat aan het wedstrijd- en schaarstedenken, die ver weg staat van de aandeelhouderswaarde, de ‘winner takes it all’ mentaliteit, het spreadsheet- en m2 fundamentalisme. Deze sheconomie zorgt voor balans tussen mens en milieu, tussen man en vrouw, jong en oud, laag en hoogopgeleid. Ze is gebaseerd op een nieuw bewustzijn, ander gedrag, andere spelregels en systemen waarin sprake is van maatwerk, meervoudige waardecreatie en horizontale accumulatie om de veerkracht van gebieden, gemeenschappen en ondernemingen te vergroten.

De lancering van SheCredit vindt plaats in Venture Café, (4e verdieping), Stationsplein 45 te Rotterdam. Het evenement start om 18.00uur.

 

Joan Nunnely, President van CVVO, introduceert dan de noodzaak van vrouwelijke ondernemers en Elisabeth Werter, President van SheCredit, introduceert de Krediet Unie voor vrouwelijke ondernemers.

Elske Doets, Ambasadeur van SheCredit, eigenaar van Doets Reizen en Zakenvrouw van het jaar 2017, legt daarna uit waarom het belangrijk is om lid te worden, te investeren of SheCredit te sponseren. Daarna is er gelegenheid tot Netwerken.