Afbeelding

Ads-flyer-Afromagazine

Roots of Carnival: Carnaval is geen “vulgair dansen”

In het licht van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden tot 1 juli 2024, zomercarnaval 27 juli 2024 én hierop aansluitende beweringen dat er tijdens zomercarnaval vulgair wordt gedanst, presenteert Fidelinas Entertainment de voorstelling "Roots of Carnival", een educatieve dinnerpresentatie en voorstelling omtrent afro-Caribisch carnaval als culturele uiting.

Deze bijzondere productie biedt een diepgaand en respectvol inzicht in de ware essentie van het carnaval en dient als tegenreactie op de veelal eenzijdige, negatieve en misleidende weergave die in de media circuleert.

Anno nu lijkt het vergeten wat er inhoudelijk gevierd wordt tijdens Caribisch carnaval.

Viering van culturele dekolonisatie, vrij van onderdrukking, vrijheid tot culturele uitingen na een gruwelijke koloniale tijd waar taal, religie en zelfs de dans en muziek meedogenloos afgestraft werden.

Roots of Carnival toont dat carnaval veel meer is dan een oppervlakkig verenfeest; het is een rijke culturele traditie met diepe wortels in gemeenschapsvorming, expressie en vrijheid.

ROOTS OF CARNIVAL

Datum 29 juni 2024 van 20.00 – 22.00 uur

Locatie Tobacco theater, Amsterdam

Het is van essentieel belang om het publiek en de media bewust te maken van de werkelijke betekenis van carnaval en om het respect en de waardigheid terug te brengen. Gelijktijdig is de voorstelling een prachtige aanvulling en verzet tegen de dominantie van westerse stijlen in de media, mainstream podia en westers georiënteerde dinnershows, als complex samenspel van historische gewoonten, culturele voorkeuren en institutionele structuren.

De voorstelling "Roots of Carnival"

Janice Semmoh, Creative Director Fidelinas

info@fidelinas-entertainment.com