Afbeelding

Casa di Cabral

Opening van de tentoonstelling: 'Casa di Cabral' in het HipHopHuis

Tania Christina Monteiro en The Black Archives presenteren een unieke culturele ervaring

Rotterdam maakt zich op voor de lancering van de tentoonstelling Casa di Cabral, die van 13 september tot en met 13 december 2024 te zien is in het HipHopHuis. Deze bijzondere expositie wordt geleid door de gepassioneerde curator Tania Christina Monteiro in samenwerking met The Black Archives, en biedt een vernieuwende blik op de geschiedenis van de Kaapverdiaanse gemeenschap in Rotterdam.

Een reis door geschiedenis en identiteit
De expositie neemt bezoekers mee op een boeiende reis door de rijke geschiedenis en culturele identiteit van de Kaapverdiaanse en Guinee-Bissause gemeenschappen. De tentoonstelling zet de verhalen van de Kaapverdiaanse gemeenschap, die in de jaren zestig als gastarbeiders naar Nederland kwamen, in de schijnwerpers.

Door middel van artistieke foto's, video's en authentieke archiefstukken wordt de strijd en het verzet onder leiding van Amilcar Cabral tot leven gebracht. De tentoonstelling verbindt de historische context met persoonlijke verhalen van de curator, wiens familie in Cabral's ouderlijk huis in Kaapverdië woont, wat een unieke en persoonlijke dimensie toevoegt aan de expositie.

Deze tentoonstelling is meer dan een eerbetoon aan Amilcar Cabral; het is een uitnodiging om samen te reflecteren op onze gedeelde geschiedenis en de kracht van culturele identiteit. Bezoek de expositie en laat je inspireren door de verhalen van vastberadenheid en doorzettingsvermogen die onze geschiedenis hebben vormgegeven.

Over The Black Archives
The Black Archives is een uniek historisch archief waarin de rijke geschiedenis van zwarte mensen en hun strijd voor vrijheid gedocumenteerd wordt. Door middel van een uitgebreide collectie boeken, documenten en artefacten biedt The Black Archives inzicht in de geschiedenissen die vaak onderbelicht blijven. Met de opening van de nieuwe locatie en de samenwerking met TBAB in de Bijlmer, zet The Black Archives haar missie voort om deze belangrijke verhalen toegankelijk te maken voor een breder publiek. Meer infomatie: www.theblackarchives.nl.