Afbeelding

Samira Rafaela, Nelson Carrilho, Nora Kastein, Simion Blom. Foto door Dominique Himmelsbach de Vries

Nederlandse kunstenaars headliners in EU Expositie

Het Nederlandse kunstbedrijf Margin (Art & Media) hield op vrijdag 27 augustus 2021 een intieme receptie in het Hilton Hotel (Marina) in Amsterdam. Het evenement was  bedoeld voor de politieke gemeenschap om steun te betuigen aan de kunstenaars uit Nederland.

Het thema van de EU-tentoonstelling is "Tijd". De titel van de tentoonstelling in Parma, Italië is Reflections of Time”.

Headlining kunstenaars zijn Nelson Carrilho (Amsterdam) en Nora Kastein (Zwolle). Andere deelnemende kunstenaars zijn Bruce Atherton (UK) die als Vaticaan Portretschilder is aangesteld door paus Johannes Paulus II en de Italiaanse kunstenaar Giorgia Barabaschi.

Margin (Art & Media)’s Group Director Hugh Neil sprak zijn dank uit aan de aanwezigen die

zich allemaal aan de richtlijnen van de COVID 19-overheid hebben gehouden. “De steun van de EU, de EP & gemeenteraadslid wordt zeer gewaardeerd door dit bedrijf en door de kunstenaars. Kunst van wereldklasse wordt opnieuw geleid door de Nederlandse en de Caribische gemeenschap”.

De politieke bijdrage werd geleid door Europarlementariër Samira Rafaela, (D66) en Amsterdam Gemeenteraadslid Simion Blom (GroenLinks). Liguemoh Ondoa, Ambassadrice van Kameroen was ook aanwezig om haar steun van de regering te betuigen.

Parlementslid Samira Rafaela: "Het was bijzonder inspirerend om Nora en Nelson met zoveel passie te horen vertellen over hun werk. We mogen trots zijn dat deze kunstenaars Nederland gaan vertegenwoordigen. Ik wens ze heel veel succes toe in Parma!

Raadslid Simion Blom over van de lancering van de tentoonstelling: "Nora en Nelson laten zien wat de maatschappelijke relevantie van kunst kan zijn. Lokaal in Nederland, maar ook in Europa. Met thema's als gendergelijkheid en een gelijke behandeling van vluchtelingen. Dit zijn niet gewoon politieke thema's waar je wel of niet voor bent, wat mij betreft. Deze boodschap moet juist in deze tijd doorklinken. Ook in Europa staan dit soort thema's meer onder druk, door populisme en extreem rechts. De kunst die Nora en Carillo maken verbind maar blijft ontegenzeggelijk benadrukken dat mensenrechten de ondergrens zijn. Wat hebben we anders als uitgangspunt hier in Europa en de rest van de wereld?"