The Nation

The Nation | Theaterthriller over een op hol geslagen samenleving

Wegens groot succes is de thriller The Nation terug in het theater. De zesdelige theatermarathon van Het Nationale Theater over een mysterieuze verdwijning is geschreven als een Netflix-serie op toneel: actueel, geestig en vol zenuwslopende cliffhangers.

De elfjarige Ismaël uit de Haagse Schilderswijk is spoorloos verdwenen. Zijn verdwijning vormt de aftrap van een koortsachtige zoektocht door alle lagen van een op hol geslagen samenleving, langs politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, journalisten en welzijnswerkers, met ieder hun eigen belangen. 

In 2022 is The Nation nog steeds pijnlijk actueel; de marathonvoorstelling is nu voor het eerst in zijn geheel in het Holland Festival te zien. Nadat The Nation (deel 1 t/m 3) in première was gegaan in het Holland Festival in 2017, vulde schrijver en regisseur Eric de Vroedt de productie/serie aan met nog drie afleveringen tot een vijf uur durende voorstelling over beeldvorming en identiteit met hoofdrollen voor onder anderen Mark Rietman, Romana Vrede en Vanja Rukavina. NRC noemde de voorstelling de ‘theatergebeurtenis van het jaar.’


Data

vrijdag 24 juni 17:30

zaterdag 25 juni 17:30

zondag 26 juni 15:00

Locatie: Leidseplein 26, 1017 PT Amsterdam


Koop tickets