MIROCA PARIS - Borneo by Kenneth Lee

MIROCA PARIS speciale gast bij IDFA vertoningen van 'Cesaria Evora'.

De Kaapverdiaanse zanger en multi-instrumentalist MIROCA PARIS is deze week in Nederland als speciale Q&A gast bij de IDFA vertoningen van de film 'Cesaria Evora'

De 'jonge veteraan' trad 11 jaar lang op met de legendarische zangeres (bekend van het lied Sodade) in de grootste zalen en festivals wereldwijd en won met haar een Grammy. Miroca is meermalen te zien in meeslepende documentaire over de 'Barefoot Diva' en zal ook wat ten gehoren brengen tijdens de IDFA sessies.
De Kaapverdiaanse 'morna' muziek is in 2019 door UNESCO toegevoegd als cultureel erfgoed.

Zijn meest recente album ontving 5 sterren door Jazzism Magazine, trad op in oa. een uitverkocht De Doelen, TivoliVredenburg, Deventer Schouwburg en Theaters Tilburg en VPRO Vrije Geluiden. Verder bekend van zijn internationale tournees, samenwerkingen met menig internationale artiest en recente tour met Madonna - Madame X (2019-20).

Miroca put uit de ritmes van zijn Atlantische eilanden en deelt als nieuwe generatie kleurrijke verhalen op gitaar, met warme rauwe stem en vituose live band. Hij warmde al harten (en heupen) van publiek in vier continenten, van Théâtre du Châtelet in Parijs tot Peter Gabriels' WOMAD UK.
En dat is precies wat Cesaria voor hem wilde: dat hij zij eigen muziek zou delen met de wereld, front & center.

IDFA vertoningen met Miroca Paris Q&A sessie:
za 12 nov - ITA Rabozaal, Amsterdam
zo 13 nov - De Kleine Komedie, Amsterdam
zo 14 nov - Podium Mozaik, Amsterdam

Miroca deelt graag zijn eerste hand's verhalen over deze iconische vrouw met jullie publiek.
meer informatie | Facebook | Instagram | Bandcamp | YouTube