Afbeelding

Boekentour schrijvers Curaçao

Maak kennis met Curaçaos schrijftalent tijdens boekentour in april

Van 1 tot en met 8 april komen debutanten Aline Abdul, Nathania Engelhardt en Maghalie van der Bunt-George van Curaçao naar Nederland om hun boeken op diverse literaire evenementen te presenteren.

Aline Abdul schreef de met de Unesco taalprijs Papiamentu bekroonde gedichtenbundel Sin Frontera, Maghalie van der Bunt-George de verhalenbundel Oro is Goud en de gedichtenbundel Boka Yen/Een mond vol van Nathania Engelhardt verschijnt op 1 april. Deze veelbelovende schrijvers zijn uitgegeven door Wintertuin Uitgeverij Nederland. 

Afbeelding

Nathania-Engelhardt
Nathania Engelhardt

De boekentour start op tweede paasdag, maandag 1 april, tijdens het Wintertuinfestival in Nijmegen. Dit literaire festival vindt plaats in poptempel Doornroosje en heeft dit jaar 'Taal als een thuis' als thema. De drie Curaçaose schrijvers presenteren hun werk en gaan in gesprek met elkaar over hun thuis, hun schrijverschap en multiculturaliteit. Hierop volgen optredens en interviews in onder andere Den Bosch, Den Haag, Zwolle en Arnhem. Bekijk de locaties en tourdata op wintertuin.nl/curacao. De reis van de drie schrijvers wordt mede mogelijk gemaakt door het Letterenfonds. De tour maakt op een bijzondere manier ruimte om de Caribische literatuur in Nederland op de kaart te zetten. 

Afbeelding

Maghalie-Van-der-Bunt-George
Maghalie Van der Bunt-George

Over de boeken

In de Papiamentutalige bundel Sin Frontera van Aline Abdul (Libanon, 2003) draaien de gedichten om innovatieve beweging en de weerspiegeling van de multiculturele samenleving. De bundel is onlangs bekroond met de Unesco taalprijs Papiamentu. De bundel Oro is Goud door Maghalie van der Bunt-George (Curaçao, 1973) is een meeslepende, kleurrijke verzameling verhalen van de stadsdelen Nieuw-Nederland en Otrabanda, in het bruisende historische centrum van Curaçao. Boka Yen/Een mond vol door Nathania Engelhardt (Curaçao, 1993) is een chapbook in twee talen door een schrijver die in maar liefst vier talen dicht. Deze bijzondere bundel verschijnt op 1 april 2024. De boeken zijn te bestellen via shop.wintertuin.nl

Afbeelding

Aline Abdul
Aline Abdul

Over de organisaties

De literatuurorganisaties Wintertuin Nederland en zusterstichting Wintertuin Curaçao werken sinds 2017 intensief samen om een bijdrage te leveren aan de versterking van de Curaçaose literatuursector. Samenwerking met, en toegankelijkheid van het Nederlandse literaire veld voor talentvolle Curaçaose schrijvers is hier een belangrijk onderdeel van. Wintertuin Uitgeverij publiceert sinds 2022 boeken van Curaçaose auteurs, er zijn inmiddels 5 titels verschenen.