Afbeelding

Leontine

Leontine Vreeke zingt Conny Vandenbos in unieke theatervertelling "Van Dichtbij"

De Surinaams/Nederlandse zangeres Leontine Vreeke vertelt op 11 en 21 in theaters in Rotterdam en Middelburg, het verhaal van de dubbelbloed Julia, en brengt de muziek van Conny Vandenbos tot leven.

In een unieke theatervertelling "Van Dichtbij" brengt Leontine, een artiest van Surinaams-Nederlandse afkomst,  het persoonlijke verhaal van Julia die als dubbelbloed opgroeide in Zeeland, en vertolkt ze met passie de nummers van Conny Vandenbos.

In een bijzondere muzikale theatervoorstelling deelt Leontine haar persoonlijke verhaal met het publiek, onder begeleiding van muzieknummers van Conny Vandenbos. Anekdotes vloeien naadloos over in hartstochtelijke vertolkingen van bekende nummers, waarmee het publiek de diepere betekenis achter de melodieën ontdekt. Het verhaal begint in Vlissingen, waar Julia opgroeit in een Surinaams/Nederlands gezin.

Ze is een 'bounty', wit van binnen maar gevangen tussen verschillende culturen. Muziek, vooral de muziek van Conny Vandenbos die haar moeder altijd zong, wordt haar toevluchtsoord om haar eigen gevoelens te ontdekken en te uiten. Als opgroeiende puber in Vlissingen draait Julia het album “Van Dichtbij” van Conny Vandenbos grijs. In de voorstelling gaat Julia’s persoonlijke reis door familiegeschiedenis, verschillende culturen, persoonlijke drijfveren, historische achtergronden en culturele taboes. Van Suriname naar Zeeland.

Leontine: "Ik zing al mijn hele leven. Ik zat als klein meisje op zangles en in een koor, en ik heb ook nog in een jazz band gezeten in Ierland. De afgelopen jaren bracht ik nog twee muziekvideos uit, gewoon omdat ik het leuk vond. Maar er was altijd één ding dat ik wilde doen. Ik wilde altijd al liedjes van Connie Vandenbos zingen." 

Ze noemt Vandenbos "een icoon van de Nederlandstalige muziek, die best wel bekend is bij Surinamers." Jacoba Adriana “Conny” Hollestelle, vooral bekend als Conny Vandenbos (Den Haag, 16 januari 1937 – Amsterdam, 7 april 2002), zong een overwegend Nederlandstalig repertoire. 

Leontine

"Van Dichtbij" komt tot leven op:

  • 11 januari om 16:30 uur in Podium Islemunda Rotterdam
  • 21 januari om 14:30 uur in Schouwburg Middelburg

Link naar het theater:
Rotterdam:https://islemunda.stager.co/web/tickets/111321435
Middelburg:https://www.zeelandtheaters.nl/programma/van-dichtbij-in-2-culturen-try-out/21-01-2024-14-30 

In de bijlage een afbeelding met speciale kortingscodes, voor de lezers van Afro magazine.

Meer over Leontine Vreeke: https://linktr.ee/vandichtbij