Reports from Other Continents - photo by Horeb Bulambo Shindano

Le Guess Who? presenteert Reports from Other Continents op online tv-kanaal LGW ON

Reports from Other Continents - photo by Horeb Bulambo Shindano

Van 13 t/m 15 november 2020 presenteert Le Guess Who? het hybride evenement ON/OFF: een tweedelig programma voor zowel internationale als lokale festivalbezoekers. Met LGW ON introduceert het festival een eigen online televisiekanaal, wereldwijd gratis te volgen. Een van de programma's die te zien is op LGW ON is de eigen productie Reports from Other Continents.

In Reports from Other Continents delen mensen van over de hele wereld in korte videoreportages actuele ontwikkelingen rondom kunst, cultuur en muziek die spelen in hun lokale gemeenschap. Het is voor het festival dé manier om ook online bijzondere verhalen over wereldwijde muziektradities en nieuwe culturele ontwikkelingen te delen.

“It’s not about the stories you know, it’s about the stories you don't know.”

Vanuit de Democratische Republiek Congo doet journalist en filmmaker Horeb Bulambo Shindano bijvoorbeeld verslag over een culturele gemeenschap bestaande uit de jongste generatie uit twee families in Sake Town. De afgelopen twintig jaar werden inwoners van Sake Town gedwongen hun stad te verlaten, waarbij naar verluidt veel vrouwen werden verkracht en kinderen werden ontvoerd om zich bij gewapende groepen aan te sluiten. Als een medicijn tegen het permanente trauma dat Sake inwoners opliepen, startte Baeni Mukuba wekelijkse, openbaar toegankelijke traditionele folkoptredens om zijn stad troost en verlichting te bieden.

Op LGW ON is verder o.a. te zien: Kologo Power, een film over de muziekcultuur in de Ghanese stad Bongo; en Sun Ra: A Joyful Noise, een documentaire die je meeneemt in de cosmische Afro-futuristische wereld van de legendarische jazzmuzikant en -componist Sun Ra. Kijk voor de volledige tv-gids van LGW ON op on.leguesswho.com.