Chef Orlando

KvK voor het Caraïbisch gebied lanceert ‘Caraïbische Dagen’ in Brussels

De Kamer van Koophandel voor het Caraïbisch gebied in Europa (Caribbean Chamber of Commerce in Europe) presenteert met trots de eerste jaarlijkse promotie van de “Caraïbische Dagen“ (“ Journées des Caraïbes ”). Deze zullen van 25 tot 31 juli 2022 in en rond het Sofitel Brussels Europe worden gehouden.

De “Caraïbische Dagen“ is een reeks van zakelijke en culturele evenementen om het Caraïbisch gebied sterker te profileren en de beste producten uit de regio te presenteren, met als hoogtepunt een Caraïbische culinaire week in het Restaurant 1040 van het Sofitel Brussels Europe. Er zullen ook verschillende workshops worden georganiseerd voor de voedings- en drankensector om de premium producten van cacao, koffie, rum en sterke drank, evenals sigaren te promoten.

Tijdens de Caraïbische culinaire week zal de bekroonde Chef Orlando uit Sint Lucia een speciaal gastronomisch 4-gangen menu bereiden, een unieke kans om de beste Caraïbische keuken te leren kennen tegen een speciaal tarief van 49 euro, inclusief een extra gang en een gratis digestief.

Derrick Orlando Satchell, beter bekend als Chef Orlando, is een internationaal bekroonde chef-kok van St. Lucia, waar hij Orlando’s Restaurant & Bar bezit en exploiteert. Het culinaire etablissement van Chef Orlando is geaccrediteerd als een van de 'Top Three in the Caribbean' en hij kreeg de prestigieuze titel 'Caribbean Chef of the Year' bij de Caribbean Travel Awards 2020. De culinaire veteraan werd in 2018 en 2019 door Caribbean Journal uitgeroepen tot een van de beste chefs in de regio en is erkend als het enige Caribische restaurant dat door de lezers van Travel & Leisure and Food & Wine in 2020.als een van de beste ter wereld werd gekozen. De culinaire verblijfplaats van de Sint Luciaanse Top Chef is het enige Caribische restaurant dat deze onderscheiding heeft bereikt van deze beroemde publicaties; De jaarlijkse ‘World's Best Restaurants’-lijst, een samenwerking tussen Travel + Leisure en Food & Wine, is een viering van eetgelegenheden over de hele wereld die het best de geest, cultuur en keuken van hun gemeenschappen vastleggen. In 2019 werd Chef Orlando ook nog bekroond met een Gault Millau France award en als een van de beste restaurants in het Caribisch gebied door Trip Advisor.

Joy-Ann Skinner, Ambassadeur van Barbados, huidige voorzitter van de CARIFORUM-groep van Ambassadeurs in Brussel (CGAB), zei: ‘We verwelkomen de “Caraïbische Dagen“ in Brussel, wat een uitstekende manier is om het profiel van het Caraïbisch gebied te vergroten, dat hier in België niet zo bekend is als andere regio’s in de wereld. De Caraïbische culinaire week zal lokale, regionale en internationale gasten, evenals bezoekers aan België, in staat stellen om een aantal van onze beste Caribische producten te ervaren.”

De Caraïbische Kamer van Koophandel is dankbaar voor hun steun en van de Sponsoren van de eerste jaarlijkse “Caraïbische Dagen“, waaronder: Chairman's Reserve Rum, Coverpoint RCM en Tobago Gold chocolade likeur.

Voor reserveringen voor het Caraïbische Gourmet Menu in het Restaurant 1040, bezoek deze pagina: of bel telefoon nummer: +32(0)2- 235 5123.