Only With You

KIZZME lanceert derde single ‘Only With You’

Het Afro Caribische artiestencollectief KIZZME bracht onlangs hun derde single ‘Only With You’ uit, samen met zanger Qshans.

Only With You’ klinkt als een sensuele mix van zouk, konpa en ritmo kombina met een internationale saus er overheen gegoten. De song is geschreven door QShans, de Curaçaose bassist, zanger en producer Riëndy Holder, beter bekend als Mr. Ray Bass en AJ Grand, die ook de componist is van het nummer.

Afbeelding

QShans
QShans

Only With You

Het nummer is bij AJ Grand ontstaan tijdens de coronacrisis. Hij voelde bij het maken van de demo dat de song moest gaan over het goed te maken met je geliefde voordat het te laat is. De ruwe demo stuurde AJ door naar Ray Bass die de ruwe melodie daarop bedacht heeft. AJ  vervolgens Qshans en eenmaal beluisterd voelde QShans de song gelijk. Hij reed direct naar de studio om de song binnen een half uur af te maken.

QShans, voorheen frontman van de band Cache Deluxe, noemt de samenwerking met KIZZME een verademing en een frisse sound binnen de Nederlands Caribische muziek scene.

Na zijn tijd bij Cache Deluxe ging hij hard aan de slag met zijn solocarrière en heeft inmiddels verschillende singles uitgebracht, waaronder Basila Riba Mi samen met Kevv, No Tratami Asina met Stanley Clementina en ‘Mas Mi Drai’ samen met Ivanhoe WIllems.

De song ‘Only With You’ is zo goed ontvangen dat het binnen een paar dagen al 40K views genereerde op YouTube. De track is zelfs in Ghana opgepikt door TikTok influencer @kaos_conny die de Papiamentu lyrics ging vertalen naar Engels voor haar volgers. 

Als kers op de taart werd QShans uitgenodigd om ‘Only With You’ voor het eerst live te zingen tijdens de Miss Curaçao-verkiezing 2022 

KIZZME: Afro Caribbean Music

Afbeelding

KIZZME

KIZZME is in 2017 opgericht door Mr. Ray Bass. Zijn visie was om een nieuwe urban live sound te ontwikkelen door te werken met muzikanten die komen uit verschillende landen uit de diaspora waaronder de Antillen, Suriname, Kaapverdië en Haïti.

Afbeelding

Ray Bass
Mr. Ray Bass

De eerste leden die achter dit idee stonden waren AJ Grand en Orville “OMD” Mac Donald en samen vormden zij een kernteam dat zich bezighoudt met de dagelijkse management van de groep. Een paar bekende namen binnen de groep zijn o.a. Marise Barbosa die momenteel op tour is met de Roots Riders, Nilson Silva, Jefferson Da Veiga (zoon van Beto Dias), Natalia Santos en percussionist Kevin Leito die bij Ir-Sais, Stanley Clementina en JayH speelt.

De visie achter KIZZME is om liefhebbers van Afro Caribische cultuur een high quality livemuziek ervaring te bieden door middel van hun producties en liveshows. Ook willen zij unity en culturele diversiteit stimuleren door al hun culturele achtergronden samen te smelten tot een sound dat voor iedereen toegankelijk is.

Na optredens te hebben gehad op het Kwaku Summer Festival, Latin Dance Night Groningen, Beijo (Paradiso) en Dias Latinos is KIZZME klaar om hun live sound aan het grote publiek te presenteren. 

Grootse plannen

Op 11 juni speelt KIZZME hun nieuwe liveshow bij het evenement SIlent Kizz in Amsterdam. Voor de productie van deze show en het lanceren van hun nieuwe muziek heeft KIZZME de Urban Projecten subsidie ontvangen van het Fonds Podiumkunsten. Zo hebben zij de KIZZME ‘Lou-vre Sessions’ kunnen produceren om hun nieuwe producties te promoten.

Binnenkort releasen zij de live performance video’s van de songs Solve It, I Don’t Wanna en een ode aan de legendarische Kaapverdiaanse artiest Jorge Neto die in 2020 is overleden.

Afbeelding

KIZZME

Volg KIZZME via hun Instagram page om al hun nieuwe releases en liveshows niet te missen!