Afbeelding

keti koti arnhem

Keti Koti Arnhem belooft een bijzondere en feestelijke dag

Dit jaar vindt de 4e editie van de Keti Koti maand plaats in Arnhem. Verschillende organisaties en culturele instellingen werken samen met het Comité 30 juni - 1 juli Arnhem aan de programmering van Keti Koti Arnhem 2024.

In aanloop naar het Keti Koti Festival op 1 juli, nodigt het Comité 30 juni - 1 juli Arnhem iedereen uit om deel te nemen aan de evenementen die zij organiseert. In de maand juni staat het comité stil bij het slavernijverleden van Nederland en de impact daarvan op de samenleving vandaag de dag.

"Samen willen we herdenken, bezinnen en vieren dat de slavernij is afgeschaft in Nederland en haar rijksdelen. Iedereen is welkom om deel te nemen aan onze evenementen, waar ruimte is voor dialoog, reflectie en solidariteit. Samen staan we stil bij ons verleden en werken we aan een rechtvaardige toekomst. We kijken ernaar uit om jullie te verwelkomen bij onze evenementen en hopen op inspirerende ontmoetingen en gesprekken."

De herdenkingsbijeenkomst op 30 juni is een belangrijk moment om stil te staan bij het slavernijverleden en de impact daarvan op onze samenleving. Het Comité 30 juni - 1 juli Arnhem nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze herdenking in Park Zypendaal, inloop 14.30 uur, start 15.00 uur. De herdenking is rolstoeltoegankelijk. Voor extra ondersteuning zoals een tolk gebarentaal neemt u contact op met ketikoti2024@arnhem.nl

Op het programma staan toespraken van burgemeester Ahmed Marcouch, voorzitter van het Comité 30 juni – 1 juli Arnhem en kinderburgemeester Zoë Mac Donald. Er is muziek van ‘4 the culture’ en een spoken word van Zulile Blinker.

De afschaffing van slavernij vraagt van ons dat we eerlijk naar deze geschiedenis kijken. Het is tijd om ons gedrag te veranderen. Echte vooruitgang gebeurt pas wanneer we niet meer racistisch zijn en alle vormen van racisme in de samenleving wegwerken. Na het afsluiten van dit herdenkingsjaar start onze missie: een samenleving die haar slavernijverleden erkent, onder ogen ziet, en actief stappen onderneemt tegen de gevolgen ervan. Op die manier bouwen we aan een maatschappij waarin iedereen meetelt en de kans krijgt om zich volledig te ontplooien. — Barbara Esseboom, Voorzitter Comité 30 juni - 1 juli Arnhem

Het Keti Koti Festival op 1 juli belooft een bijzondere en feestelijke dag te worden. Na de nationale herdenkingsdienst in Musis & Stadstheater kunnen bezoekers genieten van diverse activiteiten, optredens en muziek van oa. Esse and Friends, I&I Foundation & Lighta en Backyard Soundsystem. En speciaal voor de kinderen is er het Keti Koti Kinderfestival.

De Prodo Waka optocht, geïnspireerd op de Surinaamse traditie van de 'Bigi Spikri', start bij het Rozet (Waterlooplein) en eindigt bij het Musis Stadstheater. De optocht wordt begeleid door een brassband en deelnemers in traditionele kledij.

Het belooft een dag vol cultuur, herdenking en viering te worden tijdens het Keti Koti Festival in Arnhem. Kom en vier mee op 1 juli 2024

Voor meer informatie en een overzicht van de evenementen: www.ketikotiarnhem.nl