Afbeelding

Young Live Matters

Jongeren zijn het zat en starten YoungLivesMatters Campagne in Amsterdam

We hebben de #BlackLivesMatter Campagne, de #MeToo campagne en zelfs nu ook #WhiteLivesMatter campagne maar wat is er voor de jongeren?! 

Een groep van 11 jongeren is de YoungLivesMatters campagne gestart in Amsterdam. Ze hebben er genoeg van dat er altijd negatief over hen wordt gesproken. Ze delen de hele week al uitspraken die zij hebben gehoord met de #YoungLivesMatters op hun socials. Het is een tegengeluid en ze hopen op deze manier ook op een positieve manier gehoord en gezien te worden.

Alle berichtgeving over probleemjongeren, steekpartijen, drillrap  en meer staat niet in verhouding met de positieve verhalen die er zijn. Jongeren willen ook positief in het nieuws komen.  

De jongeren tussen de 13 en 17 jaar komen al sinds begin mei elke maandagavond samen in Amsterdam Zuidoost om te leren hoe ze hun eigen evenement kunnen organiseren en persoonlijk kunnen groeien en ontwikkelen. Ze hebben op vrijdag 15 juli al een club avond georganiseerd met ruim 600 tieners genaamd Miracles NoAlcoholNoDrugs in Club Panama Amsterdam. Ze vinden het jammer dat de mainstream media het niet over dergelijke projecten heeft en het succes ervan niet laat zien. 

Vanaf begin september zijn ze in gesprek met YGB Entertainment, Masterplan Zuidoost, Stedelijk evenementen bureau en Stadsdeel Zuidoost om te kijken naar de mogelijkheden om een ‘Nieuwjaarseditie’ te organiseren met een lage toegangsprijs. De behoefte is groot, omdat er dit jaar weer een vuurwerkverbod van kracht is en er voor deze leeftijdscategorie weinig tot niets wordt georganiseerd in Amsterdam.

Onder leiding van YGB Entertainment is er een officiële Miracles Junior Academy opgericht waar de jongeren elke maandag avond samenkomen voor persoonlijke groei en ontwikkeling, diverse workshops van rolmodellen krijgen, maar ook gesprekken voeren over maatschappelijk onderwerpen die voor hun van belang zijn.

De eerstvolgende editie van Miracles NoAlcoholNoDrugs zal plaatsvinden op maandag 2 januari in Club Panama voor 1000 jongeren. De entree zal 5 euro zijn inclusief twee consumpties. Volgende week wordt de volledige line up bekendgemaakt, deze zal volledig bestaan uit artiesten uit Amsterdam Zuidoost.

Ben jij of ken jij jongeren tussen de 13 t/m 17 jaar die ook graag onderdeel willen zijn van de Miracles Junior Academy en zo mee organiseren aan o.a. de Miracles editie op 2 januari meld je dan gauw aan op https://yougottabelieve.nl/