Lubeck

Internationale danstalent schittert in Invites, één van de eerste XL live voorstellingen van 2022

Met goed geluk is de danstheatervoorstelling Invites door Club Guy & Roni, één van de eerste XL live voorstellingen anno 2022.

De maker van de voorstellling, Club Guy & Roni vraagt dansmakers met wie het zich verwant voelt nieuw werk te maken. Dit vanuit de missie van het dansgezelschap om talent te ondersteunen, te begeleiden en hen bij een groter publiek onder de aandacht te brengen. Invites, waarin internationale danstalenten Kwame Asafo-Adjei en Dunja Jocic in de spotlights worden gezet, draait op vrijdag 28 januari in het Maaspodium, staat in een persbericht van House of Nouws. 

De Britse choreograaf Kwame Asafo-Adjei combineert in zijn werk hedendaagse dans en hip-hop met zijn Ghanese afkomst, wat leidt tot een hele eigen, unieke bewegingstaal. Asafo-Adjei won in 2019 de unieke XL Production Award van de RIDCC. RIDCC is de belangrijkste internationale duetcompetitie voor choreografietalent, met als belangrijkste prijs een ruim productiebudget om een nieuwe voorstelling mee te maken. 

In Invites beschrijft hij met Lubeck de stem van zwarte kunstenaars en verkent de identiteit vóór het ‘product’. De voorstelling gaat in op hoe slavernij in onze hedendaagse maatschappij is geëvolueerd.

The previous OwnerDunja Jocic maakte jaren deel uit van het ensemble van Club Guy & Roni, maar is inmiddels zelfstandig choreograaf en filmmaker. Ze won voor haar werk als choreograaf en danser diverse prijzen. Onlangs ontving ze één van de grootste dansprijzen, namelijk een Zwaan (2021) voor haar voorstelling ‘De Panter’. De jury bekroonde dit werk van Jocic als ‘meest indrukwekkende dansproductie’.

In Invites verkent Jocic met The Previous Owner, in samenwerking met Rik van den Bos, de huisschrijver het Noord Nederlands Toneel, het idee van transhumanisme. In een nabije toekomst wordt de geest van een stervende man geüpload in een jong lichaam, wat leidt tot een strijd tussen dans en tekst over wie de eigenaar is van het nieuw gecreëerde wezen.

De voorstelling duurt 90 minuten. | Boek nu je tickets

Het Maaspodium

Je vindt het Maaspodium aan de Sint-Jobsweg3 in Rotterdam. Dat is vlakbij de Euromast, in de Rotterdamse wijk Delfshaven. Kijk voor meer informatie op www.maaspodium.nl.