The Glow Up in teken van theatervoorstelling Beneatha's Place

Na vier succesvolle edities in Amsterdam, slaat The Glow Up voor de vijfde keer op 3 juni haar handen ineen met productiehuis Well Made Productions voor een luxe ontbijt en panelgesprek met producenten Samora Bergtop en Ellen Tjon A Meeuw in vrouwenhostel Hostelle. The Glow Up, opgericht door Rowan Blijd en Charlene Hiwat-Kortstam, startte in 2016 als evenement waarbij sisterhood en empowerment van met name bi-culturele vrouwen centraal staat.

De voorstelling Beneatha's Place werd in mei gepresenteerd als opvolger van het stuk 'A Raisin In The Sun'. In de hoop te kunnen ontvluchten aan de werkelijkheid van racisme, verruilt Beneatha haar Nigeria in voor Amerika. De onafhankelijkheidsstrijd in Nigeria heeft de nodige sporen achtergelaten op haar man en kind. De dramatiek die de gevolgen met zich meebrengt, dwingt haar haar plek in de wereld opnieuw te bepalen. Na vijftig jaar keert ze terug en wordt ze geconfronteerd met haar verlies en de erfenis van een strijdvaardig leven.

De voorstelling haakt in op actuele thema's rondom ras en identiteit en schuwt het zwart-wit vraagstuk niet. De samenwerking tussen Well Made Productions, The Glow Up en Hostelle - die de locatie ter beschikking stelt, brengt drie organisaties met Afro-Nederlandse vrouwen aan het roer, bij elkaar. Het doel van deze coöperatie is het op gang brengen van het dialoog  over het leven tussen twee culturen in. Bezoekers zullen rechtstreeks in gesprek gaan met de producenten om zo  de diepere segmenten achter de theatervoorstelling te achterhalen.

Het programma, wat verzorgd wordt door The Glow Up, bestaat uit een luxe ontbijt, een workshop over identiteit en een 'spokenwordperformance' dat wordt aangeleverd door Relliatuur. Na afloop van het dagprogramma wordt Beneatha's Place bezocht in het Bijlmerparktheater door alle aanwezigen.

Vanwege het intieme karakter van de onderwerpen en het programma, zijn er deze keer een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Toegang tot de theatervoorstelling is bij de prijs inbegrepen. De organisaties kijken uit naar een bijzondere voorstelling die de kracht van samenwerken opnieuw duidelijk maakt en onderstreept.

Kaarten zijn verkrijgbaar via https://bit.ly/Tgu-beneatha

Start programma: 11:00

Aanvang voorstelling: 15:00