Afbeelding

- Jason Reynolds

"Ghost" van Jason Reynolds vanaf vandaag in de winkels

Schrijver Jason Reynolds van het prachtige Let goed op komt met een nieuwe serie. De verhalen draaien om vier zeer verschillende kinderen met één gedeelde passie: hun hardloopteam. Het eerste boek gaat over Ghost, die zijn hele leven al aan het rennen is - vanaf het moment dat zijn vader jaren geleden een pistool op hem en zijn moeder richtte. En dat rennen, daar is hij goed in.

Ghost ligt vanaf vandaag in de winkels. 

Ghost

Ghost is zijn hele leven al aan het rennen – vanaf het moment dat zijn vader jaren geleden een pistool op hem en zijn moeder richtte. En dat rennen, daar is hij heel goed in.

Dan wordt Ghost bij toeval ontdekt door de coach van een hardloopteam. Daarbij horen drie andere kinderen, Sunny, Patina en Lu, die ook allemaal hun eigen verhaal hebben. Algauw krijgt Ghost zowel vrienden als succes binnen het team.

Coach is ervan overtuigd dat hij een briljante sprinter zou kunnen worden. Maar dan moet hij wel binnen de lijnen blijven lopen. En dat is soms vreselijk moeilijk…

Here's what I plan to do: NOT WRITE BORING BOOKS.' 

- Jason Reynolds

Jason Reynolds (1983) las voor het eerst een boek uit toen hij zeventien was. Dit kwam omdat hij weinig verhalen zag waarin hij zichzelf, als zwarte jongere, herkende. Met zijn gedichten en boeken wil hij daar verandering in brengen en in Amerika lukt dat – hij is een van de meest geroemde eigentijdse schrijvers van jeugdboeken. Zijn boek Let goed op won eerder dit jaar de Zilveren Griffel. 

Dit verhaal begint net als alle goede verhalen: met een schoolbus die uit de lucht valt. Niet dat iemand dat ziet gebeuren, trouwens.

Iedereen heeft het te druk met andere dingen. Met praten over snotjes, bijvoorbeeld. Met zakgeld stelen, skateboarden en dapper zijn. Met ingewikkelde high fives, niets liever willen dan ontsnappen uit een ingewikkeld leven, grappen maken en troost vinden. Maar vooral met naar huis lopen

Ghost is vertaald door Maria Postema