Afbeelding

multiversum

Gavin-Viano maakt Frascati-productie over trauma en verbeeldingskracht

Reality is what adults want, but fantasy is what they need. Met die toon luidt theatermaker Gavin-Viano zijn nieuwste werk voor Frascati Producties in. Multiversum is een beeldende voorstelling vol muzikaliteit, die de kracht van kinderlijke fantasie benadrukt bij het genezen van trauma. De première is op zaterdag 6 mei in Frascati in Amsterdam en later dit jaar volgt van oktober tot en met december een tour door Nederland.

Multiversum is een muzikale en beeldende voorstelling met acteurs Jasmin Suarez en Flip Zonne Zuijderland over de kracht van kinderlijke fantasie in het helen van trauma en over onlosmakelijk verbonden zijn. Na het succes van Bloodscent, is dit Gavin-Viano's derde productie onder de vleugels van Frascati Producties.

Multiversum

Over Gavin-Viano

Gavin-Viano studeerde in de zomer van 2020 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Voor zijn afstudeervoorstelling Ach Mijn Wederhelft ontving hij in 2020 de DNA Next Stimuleringsprijs. In 2021 kwam hij uit met zijn eerste Frascati-productie, de trilogie Ach Mijn Wederhelft. In 2022 volgde Bloodscent: een gelaagde, beeldende en muzikale voorstelling over een jonge vrouw en haar zoektocht naar heling van seksuele trauma's uit haar jeugd. In het najaar van 2023 maakt Gavin-Viano zijn eerste voorstelling bij NTJong.

Credits

regie & tekst Gavin-Viano performance Jasmin Suarez, Flip Zonne Zuijderland dramaturgie Martine Manten, Maarten van Hinte choreografie Gavin-Viano & Jasmin Suarez geluid Danny van der Lugt videokunst & lichtontwerp Wes Broersen scenografie Arinth Foekema

Over Frascati Producties

Frascati Producties is het grootste (inter)nationaal opererende productiehuis van Nederland. Met een open blik op de wereld staat het voor onafhankelijke en eigenzinnige makers. Frascati-makers zijn niet onder een noemer te vangen: ze werken in diverse disciplines, zoeken cross-overs daartussen, zijn volstrekt eigenzinnig en bestormen de toekomst. In seizoen ’22-’23 ontwikkelt het productiehuis werk van o.a. Gavin-Viano, Floor Houwink ten Cate, Just van Bommel, Melyn Chow, Ira Brand, Kim Karssen, Caro Derkx, Gerben Vaillant, Cherish Menzo, Maria Magdalena Kozłowska, Carolina Bianchi, Priscilla Vaudelle en LENZ.

Multiversum (onlosmakelijk verbonden)
Gavin-Viano / Frascati Producties 
vr 5 t/m za 13 mei 2023 
Première za 6 mei - 20:00
Frascati 4, Nes 71, Amsterdam
NL tour van okt t/m dec 2023

Voor meer informatie over Multiversum (Onlosmakelijk verbonden).
Voor meer informatie over Gavin-Viano