Afbeelding

Fundacion Movemiento ta Bida

Fundacion Movemiento ta Bida wint een Appeltje van Oranje

Het Arubaanse initiatief Fundacion Movemiento ta Bida is een van de drie winnaars van de Appeltjes van Oranje 2024. Dat is bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Oranje Fonds prijzen op Paleis Noordeinde. Koningin Máxima reikte donderdagmiddag in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en Prinses Beatrix de Appeltjes uit aan organisaties die zich inzetten om eenzaamheid te verminderen. Elk jaar bekroont het Oranje Fonds drie sociale initiatieven die ertoe doen voor mensen in onze samenleving. Het is de 22e editie van de Appeltjes. 

Het thema van de Appeltjes van Oranje wisselt per jaar. Dit jaar is gekozen voor het thema Eenzaamheid verminder je samen. De initiatiefnemers helpen anderen in beweging te komen en weer regie te krijgen op hun leven. De winnende initiatieven ontvangen een bronzen Appeltje, gemaakt door Prinses Beatrix en elk een geldbedrag van 25.000 euro. De drie initiatieven maken mensen sociaal sterker en halen hen uit een sociaal isolement. Dit doen zij op verrassende en inspirerende manieren, waardoor de grens tussen gever en ontvanger verdwijnt. Mensen zijn er voor elkaar. 

Fundacion Movemiento ta Bida 

"De Caribische Stichting Fundacion Movemiento ta Bida uit Aruba wint een Appeltje omdat zij ouderen helpen om volop deel te nemen aan het dagelijks leven. Door het organiseren van bijeenkomsten, workshops en huisbezoeken groeien het zelfvertrouwen en de vaardigheden van de ouderen. Ouderen worden daarnaast actief betrokken bij het vormgeven van activiteiten en zetten zichzelf in als vrijwilliger voor andere ouderen," schrijft het Oranje Fonds

Het Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Daarom zet het zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Oftewel een betrokken samenleving; waarin we zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt. Dat doet het fonds door sociaal initiatiefnemers te versterken en te verbinden waar mogelijk. De steun van o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en diverse andere partners maakt dit mogelijk. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.