Afbeelding

© Sindiso Nyoni, 2023

Festival FACE FORWARD; stories for change.

In 2023 is het tien jaar geleden dat Nelson Mandela overleed. Maar zijn idealen zijn springlevend en staan centraal in het eerste festival FACE FORWARD. stories for change.

Een dag lang muziek, kunst, gesprekken, dans, films én de 4e editie van de jaarlijkse ZAM Nelson Mandela Lezing in hartje Amsterdam: het Internationaal Theater Amsterdam.

Op 5 februari biedt het hele theater onderdak aan een bruisende ontmoeting van creatieven en change makers, geworteld in Afrikaanse samenlevingen en de diaspora, bondgenoten en belangstellenden. Om samen te bouwen aan een gelijkwaardige en inclusieve samenleving en vooral te genieten van al het moois dat kunst en cultuur voortbrengt. Een plek van verandering. Want, in de woorden van Nelson Mandela:

Alles lijkt onmogelijk totdat het gedaan is.’

Datum 5 februari 2023 | Tijd 12.30 uur – 18:00 uur | Locatie ITA (Internationaal Theater Amsterdam – Leidseplein – Amsterdam)

Boek hier

Voor de ZAM Nelson Mandela Lezing zijn dit jaar drie sprekers van formaat uitgenodigd:

- Marcus Desando (Zuid-Afrika), directeur Prins Claus Fonds

- Panashe Chigumadzi (Zimbabwe), schrijver en opiniemaker

- Jerry Afriyie (Nederland/Ghana), antiracisme-activist en dichter

Aan het programma wordt verder deelgenomen door onder veel meer beeldend kunstenaar patricia kaersenhout, schrijvers Adriaan van Dis en Marja Vuijsje, optredens van Lloydscompany (Lloyd Marengo) & Soweto Skeleton Movers en Ntjam Rosie, installaties van kunstenaars Marian Genet en William Kentridge. Plus Ms. Aba, Bram Vermeulen, Marjorie Boston, onderzoeksjournalisten Ngina Kirori (Kenya), Theophilus Abbah (Nigeria), Elizabeth Banyi (Kameroen) and Emmanuel Mutaizibwa (Oeganda). Meer aankondigingen volgen!

Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt.