Afbeelding

Entangled Species

"Entangled Species. Conversations on Contemporary Art in the Caribbean" | deels reisverslag, 100% toolkit

Entangled Species. Conversations on Contemporary Art in the Caribbean, geschreven door Sasha Dees (Nederland) is het resultaat van 15 maanden onderzoek. Na twee decennia in de regio te hebben gewerkt en gereisd, bezocht Sasha van november 2017 tot mei 2019 zestien landen in het Caribisch gebied (waaronder Barbados, Curaçao, de Dominicaanse Republiek, Haïti en de Maagdeneilanden). Ze interviewde ruim 800 kunstenaars en kunstprofessionals. Sommige kende ze al, velen ontmoette ze tijdens deze onderzoeksreis.

Deels reisverslag en 100% toolkit is Entangled Species een (reis)gids voor hedendaagse kunst in het Caribisch gebied waar Lonely Planet jaloers op mag zijn. Gevuld met boeiende anekdotes en uitgebreide gesprekken met kunstenaars en kunstprofessionals, zijn wij passagiers op Sasha's reis en leren over deze wereld terwijl zij deze onderzoekt en documenteert. Het openingshoofdstuk is een algemene inleiding tot het Caribisch gebied.

Volgende hoofdstukken bespreken de infrastructuur van de kunsten en de kunstmarkt: Onderwijs, De economie van kunst; Galeries; Musea; Biënnales; Financiering en Projectruimtes en Residenties. Bij ieder hoofdstuk staat een contactenlijst van kunstenaars en instellingen.

Daarnaast bevat het boek een lijst van relevante publicaties, een 50 pagina's tellende selectie van kunstwerken van hedendaagse kunstenaars uit de regio en een woordenlijst van (kunst)termen die in het boek worden gebruikt. Ervaar het Caribisch gebied door de lens van hedendaagse kunst en het unieke persoonlijke perspectief van Dees. Anders dan traditionele wetenschappelijke publicaties is dit boek niet gebaseerd op objectief onderzoek, maar het resultaat van een lange, persoonlijke relatie met het Caribisch gebied.

Sasha Dees geeft de lezer middelen, tools en directe toegang tot de kunstgemeenschap in het Caribisch gebied. Dit boek is een must-have voor opkomende kunstenaars, kunstprofessionals, verzamelaars en liefhebbers van hedendaagse kunst en/of het Caribisch gebied.


Via deze link kun je een hoofdstuk uit haar boek lezen:
Titel: Entangled Species. Conversations on Contemporary Art in the Caribbean
Jaar: 2021
Formaat: 17 x 24 cm, FC, 320 pagina’s
Prijs: 30 euro incl. BTW, excl. verzendkosten
Art Agent Orange / Trendbeheer
Website: Entangled Species
Voorverkoop: https://trendbeheer.com/sashadees/