Afbeelding

Nine en Mella

Ellen Brudet schrijft een kinderboek waar elk kind zich in kan herkennen

ellen
Ellen Brudet. | @Uitgeverij Leopold 

Ellen Brudet, oprichter van inclusieve speelgoedwinkel Colourful Goodies, heeft een kinderboek geschreven. Naast poppen waar elk kind zich in kan herkennen, is er nu ook een kinderboek waarin elk kind zichzelf terugziet.

Nine & Mella - Bij ons thuis is een vrolijk voorleesboek voor kinderen vanaf 4 jaar. De diverse verhalen gaan over kinderen die samen spelen in een buurt, waarin een plekje is voor iedereen. Voor dit boek putte Ellen Brudet inspiratie uit haar eigen leven en omgeving.

Bij een mooi voorleesboek hoort natuurlijk ook een audioboek, om het nog toegankelijker te maken voor álle kinderen. Wij zijn trots om aan te kondigen dat het audioboek van Nine & Mella - Bij ons thuis zal worden ingesproken door niemand minder dan Edsilia Rombley.   

Colourful Goodies is een winkel vol speelgoed waar ieder kind zich in kan herkennen. Er zijn poppen in iedere huidskleur en met verschillende haartypes, maar bijvoorbeeld ook met vitiligo, het syndroom van Down of een lichamelijke beperking. Ellen is de dochter van een witte, Nederlandse moeder en een Surinaamse vader. Ze is geboren en getogen in Amsterdam-Noord. Voor haar boek Bij ons thuis over Nine en Mella putte ze inspiratie uit haar eigen leven en omgeving.

Vrolijke en herkenbare voorleesverhalen vol kleur en diversiteit. Waar ieder kind zich in kan herkennen!

Nine en Mella spelen het liefst met alle kinderen uit de buurt. Ze bouwen een buurtbieb, houden een opruimfeest in het park en bakken heerlijke pasteitjes. Als het regent spelen Mella en Amir superheld, maar Nine wil geen held zijn, ze is liever iets stormachtigs anders… Als Mella voor het eten nergens te bekennen is, trommelt Nine iedereen op om hem te zoeken, en dan schuiven ze ook maar meteen aan tafel voor papa’s lekkerste roti.

Edsilia Rombley.
Edsilia Rombley. @Uitgeverij Leopold 

Het audioboek van Nine & Mella Bij ons thuis zal worden ingesproken door Edsilia Rombley.

Wanneer Edsilia in 1996 de Soundmixshow wint, breekt ze door. Ze vertegenwoordigde Nederland tweemaal tijdens het Eurovisie Songfestival en is sindsdien niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap.

Ook op het grote en kleine scherm verdiende ze haar sporen. Zo was ze recent op televisie te zien in Over Gewicht, Showcolade en I can see your voice. En sprak ze een stem in voor de animatiefilm Minions: The Rise of Gru. 

Edsilia Rombley staat voor onovertroffen veelzijdigheid, en dat laat ze opnieuw zien met het voorlezen van Nine & Mella.

Over het boek zegt ze: Het is een geweldig boek met mooie onderwerpen.  Het is erg leerzaam omdat het ook weerspiegelt hoe de maatschappij nu is! Niemand is vreemd in dit boek. Iedereen kan "anders" zijn en toch bij elkaar passen en omgaan! Alle avonturen die de personages meemaken in het boek zijn verbindend.


'Wat Ellen neerzet met Colourful Goodies heeft zo onwaarschijnlijk veel impact. Het zelfvertrouwen & support dat ze geeft met haar poppen aan kinderen die een beperking of aandoening hebben is onvoorstelbaar. Ellen doet dat met zo’n aanstekelijke energie vol passie en toewijding.' - Bas Smit en Nicolette van Dam

'Ellen heeft een hart van goud. Vanaf het moment dat ik een filmpje van haar zag verschijnen op mijn Instagram, wist ik dat ze bijzonder was. Toen ze me vroeg om voor haar te zingen op de 7e verjaardag van de Colourful Goodies shop, hoefde ik daar niet over na te denken. Ze zorgt voor herkenning en dat mensen zich gezien voelen. En dat willen we eigenlijk allemaal.' - Nyassa Alberta

'Colourful Goodies is sowieso erg belangrijk voor mij omdat ik mijn zoon een pop kon geven waarin hij zich herkende. Herkenning is erg belangrijk in speelgoed want dit geeft een duidelijke boodschap aan jongeren die kunnen zeggen: 'Hey this is me! I am this. I can be great.' Alles begint met een rolmodel hebben, jezelf terugzien en vertegenwoordigd worden. Dat zorgt voor groei en zelfontwikkeling. Als het denkbaar is, dan is het mogelijk!  Alles begint met een droom. Geef mensen de optie om te dromen en dan is 'the sky the limit'. Dat is Colourful Goodies voor mij. Kleur de samenleving in en Good Vibes only!' - Fernando Halman

'I have followed Colourful Goodies for years. Bought many cards and dolls over the years. I am not only a HUGE fan of her products, I also admire her and the concept she has created. Inclusiveness for kids who look "different", who finally feel like they belong, because the dolls look like them. I am extremely proud of Ellen and her heart matches her passion.' - Conchita Leeflang


Maruga Koops
Maruga Koops | @Uitgeverij Leopold 

Over de illustrator

Maruga Koops is illustrator en vormgever. Haar stijl kenmerkt zich als vrolijk, vriendelijk en speels. Diversiteit in haar illustraties vindt ze heel erg belangrijk. Als kind miste ze zelf rolmodellen in prentenboeken en illustraties.

Mijn missie? Een glimlach op jouw gezicht toveren met mijn illustraties.' 

Bij ons thuis is het eerste kinderboek dat ze illustreerde voor uitgeverij Leopold.