Afbeelding

De eigenaren hebben er alles aan gedaan om Uitvlugt een Surinaamse signatuur te geven. Zo heeft kunstenaar Roberto Tjon A Meeuw van Surinaamse origine het interieur en meubiliar vormgegeven.
Tjon A Meeuw vertelt dat hij nog geregeld de buurten en straten afstroopt, op zoek naar restmaterialen: "Daar zitten altijd bruikbare spullen tussen. Dat heb je nou eenmaal in de consumptiemaatschappij waarin we leven. Maar van plastic, oude kratten, gebruikt of afgedankt bouwmateriaal valt altijd iets nieuws te maken. Daarmee hoop ik een signaal af te geven. Laten zien waar duurzaamheid begint.’
Eetcafé Uitvlugt is niet louter bedoeld voor Surinamers. "Een plek creëren waar elke Amsterdammer zich thuis voelt, dat is ons doel", aldus Thijs van de Wall Bake. Met zijn bedrijf Studio Bake tekende hij de laatste jaren voor het ontwerp en de realisatie van onder andere Amsterdamse café-restaurants als Vrijdag, Cannibale Royale, Czaar en Barbaarsch.
"Een eetcafé volgens dit concept kent de stad nog niet en als Amsterdammer weet ik dat de stad altijd open staat voor nieuwe impulsen en andere invloeden." De horecaondernemers hopen met Eetcafé Uitvlucht zich te richten op de buurt en tegelijkertijd een podium te bieden aan kunstenaars, schrijvers, muzikanten en andere artiesten.