Afbeelding

Zeeritueel 2024

Diaspora Wellhouse presenteert: Community Voorouder Zee Ritueel ~ a tribute to our Ancestors ~

Op zondag 26 mei 2024 organiseert Diaspora Wellhouse in Den Haag een bijzondere gebeurtenis: het jaarlijkse Community Voorouder Zee Ritueel.

Na de grote belangstelling van vorig jaar, nodigen wij ook dit jaar weer mensen uit de Afro-Diaspora, Inheemsen en Caribische gemeenschappen uit om samen te komen voor een verrijkend ritueel ter ere van onze voorouders. Het zee ritueel zal worden geleid door Cultureel Erfgoedspecialist & Winti-Priesteres Nana Efua Marian Markelo.

Onder haar bezielende begeleiding zullen we ons laten onderdompelen in de diepgaande symboliek van de zee en onze diaspora-culturen. De muzikale omlijsting is in handen van Stichting Kula Skoro onder leiding van Jose Tojo die de ceremonie zal verrijken met ritmische klanken.
Tijdens het ritueel staan we stil bij de diepere betekenis van de zee voor Afro-Inheemse & Diaspora gemeenschappen en maken we connectie met onze voorouders. Ook zullen we een gezamenlijk bloemen-offer brengen, samengesteld uit natuurlijke elementen, als eerbetoon aan onze voorouders en als symbool van onze verbondenheid vanuit het verleden, heden en toekomst.

Het programma zal bestaan uit:
● Een plengoffer voor de voorouders door verschillende community leden
● Een stilte wandeling, van het duingebied naar de zee
● Een collectief zee ritueel met ceremonieel
● ruimte voor persoonlijke healing en bezinning.

Deze Community Safe Space bijeenkomst staat in het teken van: culturele connectie, healing en bezinning en biedt mensen uit de Afrikaanse Diaspora, Inheemsen & Caraïbische Gemeenschappen en mensen met een biculturele achtergrond gelegenheid om binnen een safe space aanwezig te kunnen zijn. 

Event Details:
● Datum: Zondag 26 mei 2024
● Locatie: Den Haag (exacte locatie wordt bevestigd bij aanmelding)
● Tijd: 11.00 - 15.00 uur
● Toegang: Gratis (verplichte aanmelding via onderstaande weblink)

Dit event is kosteloos en toegankelijk voor jong & oud en alle genders.
Meer informatie over het evenement en aanmelden via de weblink: https://www.diasporawellhouse.com/event-details-registration/community-voorouder-zee-ritueel