Afbeelding

irene en sabrina

Irene Agyeman Hin en Sabrina Starke (oprichters van Diaspora Wellhouse)

Diaspora Wellhouse organiseert 3e publieksbijeenkomst ‘Power of the name’

Op zondag 3 maart 2024 organiseert Diaspora Wellhouse de 3e publieksbijeenkomst van het bewustwordingsprogramma ‘Power of the Name’ in Bibliotheektheater Rotterdam.

Steeds meer mensen uit de Afrikaanse Diaspora overwegen een naamswijziging. Momenteel is het in diverse steden mogelijk om de kosten voor de naamswijziging vergoed te krijgen. Voor Rotterdam biedt Diaspora Wellhouse momenteel als enige organisatie ook een telefonisch loket en persoonlijke begeleiding.

Het programma ‘Power of the Name’ richt zich op de bredere sociaal-emotionele en historische context en impact van een eventuele naamswijziging. Meer kennis en  bewustwording rondom deze thematiek is gewenst voor mensen die dit overwegen. Of meer willen weten over de tradities van naamgeving. Tijdens deze bijeenkomst op 3 maart zullen alle instanties betrokken bij het proces naamswijziging inhoudelijke kennis met het publiek uitwisselen.

power

Irene Agyeman Hin en Sabrina Starke (oprichters van Diaspora Wellhouse) spreken over de emotionele begeleiding en zorg gekoppeld aan de naamswijziging. Er volgt een gesprek met health professional Eneida Delgado Silva- Fransman, Directeur/ GZ psycholoog van Praktijk SANE over het proces van de psychologische verklaring voor de  aanvrager. Regina Friendwijk en Sjorstun Paula, beiden managers bij Justis Justitiële uitvoeringsdienst Toetsing, Integriteit en Screening zullen informatie delen over het juridische traject van naamswijziging.


Deze community care bijeenkomst is ontwikkeld door Irene Agyeman Hin en Sabrina Starke. De moderatie is in handen van sociaal-cultureel producer Mahutin Awunou. Performer Maya InnerForce zal een zang & ritual performance verzorgen tijdens het programma. Door deze verdiepende bijdrage aan bewustwording te brengen zal richting geven aan het herstel van de culturele identiteit van de volgende generaties. 

Power of the Name
Locatie: Bibliotheektheater Rotterdam
Adres: Hoogstraat 110, Rotterdam
Datum: 3 maart 2024
Tijd 14.00 - 17.00 uur
Toegang: gratis (graag wél aanmelden via ticketlink)
Meer informatie & tickets: https://www.diasporawellhouse.com/event-details-registration/power-of-the-name-3