Afbeelding

power of the name

Diaspora Wellhouse organiseert 2de publieksbijeenkomst ‘Power of the name’ over de impact van naamswijziging op het familiesysteem

Power of the name | African naming traditions | rites of passage | reclaiming your cultural identity

Op zondag 22 oktober 2023 organiseert Diaspora Wellhouse de 2de publieksbijeenkomst van het bewustwordingsprogramma ‘Power of the Name’ in Bibliotheektheater Rotterdam.

Steeds meer mensen uit de Afrikaanse Diaspora overwegen een naamswijziging. Momenteel is het in diverse steden mogelijk om de kosten voor de naamswijziging vergoed te krijgen. Voor Rotterdam biedt Diaspora Wellhouse momenteel als enige organisatie ook een telefonisch loket en persoonlijke begeleiding.

Het programma ‘Power of the Name’ richt zich op de bredere sociaal-emotionele en historische context en impact van een eventuele naamswijziging. Meer kennis en bewustwording rondom deze thematiek is gewenst voor mensen die dit overwegen. Of meer willen weten over de tradities van naamgeving.

Op 22 oktober gaan wij met healthprofessionals Janine Kopper (Moksy Counseling), Nyomi Cairo (Praktijk Voel je thuis) en Steven Vreden (Anima Cura) in gesprek over de impact op het familiesysteem. DNA onderzoeker van het Erasmus MC  dr. Arwin Ralf verzorgt de presentatie ‘Ontrafel ontnomen identiteit. En historicus Dan Afrifa spreekt over migratie en tribes binnen West-Afrika.

Een community care bijeenkomst ontwikkeld door Irene Agyeman Hin en Sabrina Starke. De moderatie is in handen van sociaal-cultureel producer Mahutin Awunou. Performers Indra Diallo en Ivan Words middels muziek en spoken words onderdeel zijn van het programma.

Door deze verdiepende bijdrage aan bewustwording te brengen dat richting zal geven aan het herstel van de culturele identiteit van de volgende generaties. 

Power of the Name

Locatie: Bibliotheektheater Rotterdam

Adres: Hoogstraat 110, Rotterdam

Datum: 22 oktober  2023

Tijd 14.00 - 17.00 uur

Toegang: tickets 7,50

Meer informatie & tickets:

https://www.diasporawellhouse.com/event-details-registration/power-of-the-name-22-oktober

Aftermovie Power of the Name 17 september 2023

https://youtu.be/zywHDZUANoc?feature=shared