Afbeelding

Irene Agyeman Hin en Sabrina Starke

Diaspora Wellhouse lanceert videoserie over het welzijn van zwarte gemeenschappen

Door Mariam Lo Fo Wong

In de serie Diaspora Connection, onderzoeken Sabrina Starke en Irene Agyeman Hin in zeven afleveringen de impact van migratie en het koloniaal verleden op het fysieke en mentale welzijn van Afro-Diaspora gemeenschappen in Nederland.

Door middel van persoonlijke gesprekken met experts op het gebied van o.a. antropologie, transculturele therapie, historie en systeemtherapie, krijgt de kijker inzicht in hoe het koloniaal verleden en migratie nog steeds invloed heeft op het sociaal maatschappelijk leven van de verschillende generaties. De serie biedt herkenning, verdere bewustwording en nodigt uit om prioriteit te geven aan zelfbewustzijn en algeheel welzijn.

De rode draad is dat we voor onze community de tradities en levenswijsheden van onze voorouders weer willen doen herleven. Dit gegeven is een uitdaging voor veel mensen van kleur binnen deze Nederlandse samenleving. Het is essentieel dat wij over ‘ons’ praten met onze experts, op een respectvolle manier.”  Sabrina en Irene, de makers van deze serie.

Irene Agyeman Hin en Sabrina Starke Op zondag 6 maart is de eerste aflevering te zien op de website van Diaspora Wellhouse. 
Het doel van de serie is het bespreekbaar maken van thema’s die te maken hebben met onverwerkte trauma, uitsluiting en culturele & spirituele heling. Tegelijkertijd wordt het Afrikaans cultureel erfgoed, waaronder de krachtbronnen en verbinding binnen de gemeenschappen besproken.

Elke aflevering komen er twee experts aan het woord. Op het podium ontvangen zij fantastische solo dans performers die de veelzijdigheid aan culturele dansen uit de diaspora laat zien. Vanuit de kleurrijke huiskamer kan de kijker zich de komende tijd laten inspireren en informeren door de afleveringen van Diaspora Connection.
Te zien via de website van Diaspora Wellhouse en op de social mediakanalen.