Afbeelding

Sabrina en Irene Diaspora Wellhouse

Diaspora Wellhouse film ‘KRACHT VAN OVERDRACHT’ speelt vrijdag in Cinerama Rotterdam

De film ‘KRACHT VAN OVERDRACHT’ speelt op vrijdag 12 mei aanstaande van 18.30-22.00 uur in Cinerama Rotterdam. In de documentaire van Diaspora Wellhouse hoor je verhalen over culturele krachtbronnen. De magische rol van ouders en grootouders en wat dat heeft betekend voor de veerkracht van Louise Dulder, Jorge Manuel Oliviera Lizardo en Rinaichca Welvaart is de sterke rode draad van de film. Van Curaçao naar Kaapverdië, Suriname en terug naar Rotterdam. Verhalen over ergens weggaan, maar nooit aankomen.

Soms niet kunnen aarden of landen, maar hoe de krachtbronnen vanuit het verleden steun bieden en nog altijd levend zijn in het heden. 

Een docu film waarin 3 jonge kunstenaars, Sarafina Paulina Bonita, Nuno Orlando en Ivan Words werden gekoppeld aan een audioverhaal dat zij moeten transformeren naar een kunstinstallatie. Door de ogen en creativiteit van deze kunstenaars krijgen de verhalen een nieuw perspectief. 

De uitwisseling leverde herkenning, overeenkomsten en inspiratie op. 

Zonder jou te kennen, ken ik jouw verhaal. Ik weet gewoon waar dit over gaat"

Perspectieven, ervaringen en de werking van overdracht vanuit de Afrikaanse Diaspora zijn hoorbaar. En de verbinding die er altijd al is geweest en niet verloren is gegaan is voelbaar. In deze docu film waarin spiritualiteit verweven is met culturele waardes, tradities, kunst en muziek neemt Diaspora Wellhouse de kijker mee in de betekenis van 'overdracht tussen generaties.’ 

De rode draad is dat we voor onze community de community-connectie, de tradities en levenswijsheden van onze voorouders weer willen doen herleven en het gesprek rondom hetgeen wat is overgedragen, zowel de mooie als de pijnlijke thema’s bespreekbaar willen maken”, aldus Sabrina en Irene, tevens de makers van deze film.

Dit gegeven is een uitdaging voor veel mensen van kleur binnen deze Nederlandse samenleving. Het is essentieel dat wij op een respectvolle manier ruimte maken om over de thema’s rondom de doorwerking van het Koloniale- & slavernijverleden en de impact daarvan die voor veel mensen nog erg groot vandaag de dag, deze film biedt veel mogelijkheden voor 3 generaties om met elkaar in gesprek te gaan om zo ongehoorde verhalen het licht en heling te bieden.”

Over Diaspora Wellhouse

Diaspora Wellhouse is opgericht door Sabrina Starke en Irene Agyeman Hin. Zij zetten in op mentale gezondheid, zelfbewustzijn, bezinning, zelfredzaamheid en het groeien van de community connectie. Daarbij is het de visie dat het ongemak en de pijn niet omzeild moet worden, want dat is de weg richting echt sociale verandering voor onze diaspora. Zij faciliteren diverse Community Care momenten waar de diaspora gemeenschap samenkomt in een veilige setting en waar er ruimte is om verhalen en ervaringen te delen over welzijn.  

BOEKINGEN & SPECIALE VERTONINGEN

Diaspora Wellhouse

info@diasporawellhouse.com

 

WEBSITE

www.diasporawellhouse.com 

 FACEBOOK

https://bit.ly/3e9hFFx

LINKEDIN

https://bit.ly/3SJ3Vk3

INSTAGRAM

https://bit.ly/3V4NZtZ