Afbeelding

theelichthouder

Afbeelding

oso

De Oso-theelichthouder | een nieuwjaarscadeau waarmee je Suriname ondersteunt

SurinameOso-Community introduceert deze week haar eerste product, de Oso-theelichthouder gemaakt door een kunstenaar in Suriname.

Dit mooie Surinaamse product is het perfecte nieuwjaarscadeau. De eerste theelichthouders zijn inmiddels verstuurd naar liefhebbers en ondersteuners” 

SurinameOso ontwikkelde de Oso-theelichthouder in samenwerking met haar partner in Suriname, Orga NIce. Het idee is om met kunstenaars en bedrijven in Suriname producten te produceren die in Nederland worden verkocht. “SurinameOso wil zowel in Nederland als Suriname ondernemerschap bevorderen, ter verbreding van de markt voor Surinaamse producten. Met de Oso-Theelichthouder wordt een zet gegeven aan de doelstellingen van de Stichting KOCET (Kunst- Ondernemerschap-Cultuur-Educatie en Toerisme)."

Het eerste product, de theelichthouder heeft de vorm van het logo van de stichting SurinameOso, dat verwijst naar de monumentale houten Surinaamse huizen waar de hoofdstad Paramaribo bekend om is. Promotie van Surinaams erfgoed is een van de doelstellingen van de stichting KOCET.

"Iemand die bij SurinameOso een Oso theelichthouder koopt, ondersteunt een Surinaamse kunstenaar/ondernemer en heeft een mooi Surinaams object," zegt de stichting.


De Oso Theelichthouder bestellen kan via de SuOso winkel

Voor grotere aantallen, neem contact met Annie Zinhagel op telefoonnummer +31 (0)637498300


osoSurinameOso, gevestigd in Rotterdam, wil de plek zijn waar het verleden en heden de verbindende schakel vormen om te kunnen kijken naar de toekomst. In het concept van SurinameOso wordt gedacht aan het organiseren van bijeenkomsten (onder meer: cultureel, culinair, zakelijk en educatief) en bijeenbrengen van projecten en versterking van de zo lang bestaande relaties tussen de volken in beide landen.

SurinameOso is bedoeld om wederzijds begrip te brengen in Nederland en Suriname gericht op de toekomst gebaseerd op een gezamenlijk verleden door een breed podium te bieden aan ontmoetingen van mensen op velerlei gebied.

Het verleden van de slavernij vraagt om een plek waar dit verdriet verwerkt kan worden en te bepalen waar Surinamers en Nederlanders nu staan. Maar dat is niet voldoende. Het gaat er ook om elkaar te begrijpen en in samenwerking vanuit die gemeenschappelijke historie met de toekomst bezig te zijn’ - Annie Zinhagel, initiatiefnemer SurinameOso