Afbeelding

Jerome Damey Foundation

De Jerome Damey Foundation geeft kinderen in Guinee een toekomst

Jerome Damey Foundation
Jerome Damey 

Jerome Damey was een jongeman die de armoede en uitzichtloosheid in zijn land, Guinee, wilde aanpakken. Hij wilde dat doen door gratis onderwijs aan te bieden.

Helaas stierf hij kort na zijn afstuderen. Zijn zus Lamko geeft nu, samen met haar man Gerard, gestalte aan zijn wens, om kinderen in Guinee gratis onderwijs te geven. Dit doet zij via de stichting die zij heeft vernoemd naar haar broer, de Jerome Damey Foundation.

Onderwijs is de eerste stap naar een betere toekomst. Helaas is het voor veel kinderen in Guinee niet mogelijk om naar school te gaan. Ze moeten vaak werken om geld te verdienen voor het gezin of op hun broertjes en zusjes passen. Ook kunnen ouders vaak de kosten niet betalen, waardoor kinderen niet naar school gaan. Dat is waarom de Jerome Damey Foundation gratis onderwijs biedt aan kansarme kinderen.

De Jerome Damey Foundation heeft een basisschool gebouwd in N’Zérékoré in Guinee. Hier gaan inmiddels 250 kinderen naar school. Zij krijgen hier gratis onderwijs en elke dag een warme maaltijd. Want leren met een lege maag kan niet. Ook is er een waterput geslagen en zijn er toiletten.

Naast de betrokken leerkrachten heeft de school ook een kok in dienst en ook de bouw- en onderhoudswerkzaamheden worden door lokale werknemers uitgevoerd. Op deze manier is de school er echt vóór en dóór de gemeenschap.

Afbeelding

Jerome Damey Foundation

Afbeelding

Jerome Damey Foundation

Op termijn hoopt de Jerome Damey Foundation ook een middelbare school te kunnen bouwen, zodat ze ook vervolgonderwijs kunnen aanbieden. Momenteel is de stichting bezig met de mogelijkheden voor een cultureel centrum, waar gezamenlijke activiteiten kunnen worden gehouden.

Ook zouden de kinderen daarmee een plek hebben om te eten, zodat dit niet meer in de klaslokalen hoeft. Omdat naast leren, ook spelen bijdraagt aan de ontwikkeling van een kind, willen we ook een speeltuin inrichten bij de school. We hebben kleine bomen geplant, die zullen groeien.

Afbeelding

Jerome Damey Foundation

Dat staat symbool voor onze visie. We denken groot, maar we beginnen klein. Zo geven we kinderen in Guinee een toekomst."


Wilt u ook een kind een toekomst geven? Voor € 15,= per maand kan een kind naar school. Kijk voor meer informatie op onze website Jeromedamey Foundation – Jeromedamey Foundation (jeromedamey-foundation.nl)