DBUFF levert al 5 jaar een bijdrage aan diversiteit in Nederlandse bioscopen


Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF) viert volgend weekend haar eerste lustrum en brengt een uitgebreid programma met diverse urban films.

Op zaterdag 3 november en zondag 4 november is Pathé Arena hét podium van 35 speelfilms, documentaires en shortfilms. Het filmaanbod komt grotendeels uit de Afro cultuur waarbij het gaat om films van  zwarte regisseurs en acteurs. Da Bounce zet de urban lifestyle in de picture door het creëren van awareness en het stimuleren van diversiteit middels muziek, theater, cultuur, film, sport, media en educatie. Zo levert het jaarlijkse filmfestival een bijdrage aan diversiteit binnen het aanbod in Nederlandse bioscopen. 

DBUFF 2018: The Future of Diversity is Now!

Reguillo Wijngaarde, oprichter van DBUFF: ‘‘Het aanbod van DBUFF2018 is breed en omvat zowel Hollywood blockbusters als independent art house films, documentaires en korte films. Binnen het programma is er aandacht voor de verdiepende thema’s zoals diversiteit in film en media, racisme, LGBTQ en female empowerment. Naast filmvertoningen zijn er ook panels en debatten over deze onderwerpen. Met het thema 'The Future of Diversity is Now' laten we zien dat wij met ons festival gehoor geven aan de dringende vraag naar meer diversiteit in film en media. Als voorloper op dit gebied willen we inspiratie bieden aan zowel de Nederlandse entertainmentindustrie als het publiek.’’
Het aanbod op het festival bestaat onder andere uit films als ‘United Skates’, ‘Love Jacked’, ‘Behind The Movement’, maar ook shortfilms en docu´s uit de Afro cultuur worden aangeboden.

Diversity In The Picture

Vanuit het project Diversity In The Picture biedt DBUFF inzicht in het potentieel van zwarte acteurs en wil dit kenbaar maken voor een breed publiek op verschillende manieren. Zo is er een ‘Diversity Walk’ op zaterdag 3 november, met onder anderen Romana Vrede, Jasmine Sendar, Fenna Ramos, Raymi Sambo, Roué Verveer, Jetty Maturin en Davy Eduard King.

Deze bestaat uit een route van ongeveer 1 kilometer, gevormd door grote billboards met portretten van Nederlandse zwarte acteurs en quotes over diversiteit. De portretten zijn gemaakt door Germain Halfhuid. Na de Diversity Walk worden er videoportretten van de videograven Charis Richardson, Guillermo Peroti en Jonathan Juliana vertoond in Pathé Arena. Aansluitend is er een paneltalk met onder anderen Melvin Tjoe Nij (The Other Network) en Glaze (The Pitch) die een zichtbare verandering willen creëren binnen de entertainmentbranche.

Bekijk het volledige filmaanbod hier. Tickets voor DBUFF 2018 zijn verkrijgbaar via dbuff.nl.