Afbeelding

dance

DANCE like we used to dance

Perry Michael Allen blijft zijn eigen plek creëren in de Indie-arena. Hij schrijft al tekenend zijn verhaal, met inspiratie uit de wereld om hem heen. Daar komt zijn laatste hit uit: DANCE like we used to dance

ftyy6sQiR8M">

Ik wilde een single maken met een nieuw gepersonaliseerd geluid, een genre-bender. Mijn kijk op Memphis Music, muziek van mijn geboorteplaats. Ik heb ervoor gekozen om dit nummer uit te brengen in de hoop luisteraars wat inzicht en inspiratie te geven in deze vreemde tijden. Iets leuks en anders voor vrienden, koppels die hun relaties willen doen herleven. Voor na het afronden van school, voor het opvoeden van kinderen; voor mensen die te hard werken, voor na de lockdown. Denk terug aan uitgaan, aan dansen aan meer tijd samen doorbrengen.”

Perry Michael Allen is zo'n old-skool muziekant die zijn carierre als expert producer bij de vermaarde Stax Records en Royal Studio’s in Memphis, zijn geboortestad. Zijn eerste succes met Willie Mitchell bij de Hi Records label opende tal van deuren; zo werkte hij door de jaren heen met nagenoeg elke soul legende in Memphis.

Zijn boeiende carierre omvat werk met Albert King, Sam and Dave, Rufus and Carla Thomas, en Wilson Pickett. Hij nam overal ter wereld muziek op, voor labels als Arista, EMI, Sony, en Tabloid/Polygram. Zijn werk en tours met Al Green leverde hem een Dubbel-Platinum plaat voor Greens “Greatest Hits” album en een Gouden plaat voor “Al Green Explores Your Mind.” Allen won ook een Blue Note Award. 

Omzwervingen brachten hem uiteindelijk naar Nederland, waar hij enkele jaren geleden Nugen Music lanceerde in Amsterdam, een productie maatschappij waar getalenteerde jongeren alles kunnen leren dat ze moeten weten over opnamestudio's, zodat ze muziek kunnen produceren die betere kansen heeft voor commercieel succes.

DANCE like we used to dance is geproduceerd door Nugen Music