CUT buttons

Covid Urgent Team zaterdag de straat op in Amsterdam Zuidoost tegen misinformatie

Het Covid Urgent Team (CUT) dat vorige maand een campagne tegen te misinformatie in de Zwarte gemeenschap begon, gaat op zaterdag 18 december de straat op in Amsterdam Zuidoost om mensen te informeren over covid vaccinaties.

De intentie is om flyers, buttons en zelftesters uit te delen en gesprekken aan te gaan met bewoners van de wijk.

Het CUT doet een oproep aan artsen (van kleur) om tussen 10 en 12 uur te helpen in Ganzenhoef op het Annie Romeinplein, mensen te informeren over covid vaccinaties. De doelgroep is mensen met een migratieachtergrond omdat zij zich vaak niet herkennen in de campagnes die in de mainstream media te zien zijn.

Vandaar de oproep voor artsen van kleur, waar de doelgroep zich mee kan identificeren. Niet de doorsnee witte artsen en beleidsmakers waarin de doelgroep zich niet herkent.

Het CUT begon als een initiatief van Rotterdammer Joan Nunnely, die verschillende mensen uit de migrantengemeenschap bij elkaar bracht in een dynamische WhatsApp groep, die zich wil inzetten tegen het disproportionele aantal Covid infecties en doden in de Zwarte gemeenschap. Het doel van CUT is niet om mensen te veroordelen, maar om hen de juiste informatie te brengen

De corona pandemie raakt ons allemaal, maar het raakt Nederlanders met een migratieachtergrond buitenproportioneel hard.

Ongeveer de helft van ziekenhuisopnames  zijn ongevaccineerd.

Op de IC is dat ongeveer tweederde van de opnames.

De reden dat mensen zich niet laten vaccineren zijn velerlei.

Het CUT benadrukt dat het voornaamste doel zaterdag zal zijn dat mensen de juiste informatie tot zich nemen. “Met de juiste informatie verwachten we dat de vaccinatiebereidheid toeneemt.”