Afbeelding

HIS STORY OF THE WORLD

Carnegie Hall viert de Weimarrepubliek met First Noble’s 'HIS STORY OF THE WORLD' expositie

De hele maand mei verwelkomt Carnegie Hall New York de Nederlandse Afrofuturistische tentoonstelling "HIS STORY OF THE WORLD" als onderdeel van het festival 'The Fall of the Weimar Republic: Dancing on the Precipice'. Afrofuturisme is een culturele en creatieve beweging die Afrikaanse culturen, mythologie en geschiedenis combineert met technologie en toekomstvisies om nieuwe, inspirerende verhalen te creëren.

Dit evenement, erkend als een van de grootste kunst- en erfgoedfestivals ter wereld, is het resultaat van een samenwerking met meer dan 50 partners uit New York City en daarbuiten, waaronder het Nederlandse First Noble Institute. 

Het First Noble Institute, het Europese Instituut voor Wereldgeschiedenis en Afro-Caribische kunst- en cultuur heeft de tentoonstelling "HIS STORY OF THE WORLD" gecreëerd. Deze tentoonstelling biedt een diepgaande blik op de invloeden van esoterische praktijken tijdens de Weimarrepubliek, en hun wortels in oude Afrikaanse tradities.

"HIS STORY OF THE WORLD" is gebaseerd op de gelijknamige Nederlandse Afrofuturistische novel van Gerald Vreden.

Campagne poster Carnegie hall_

"HIS STORY OF THE WORLD" is niet alleen een interactieve, visuele en educatieve reis, maar ook een viering van culturele kruisbestuiving en historisch bewustzijn, toegankelijk voor iedereen van 1 tot en met 31 mei. De tentoonstelling is online te ervaren, waardoor het wereldwijd toegankelijk is voor een breed publiek. 

Voor meer informatie en om de tentoonstelling te bezoeken, ga naar deze website 

First Noble Institute ontwikkelt en produceert diverse kunstvormen, met een focus op digitale kunst en Afrofuturisme. Naast het creëren van kunst, biedt het instituut ook onderwijs en brengt 'vergeten' Afrikaans en Caraïbisch cultureel erfgoed tot leven, waardoor het toegankelijk wordt voor een breed publiek.