Afbeelding

CBH-1 Foto_Nick Vanderven 032

Nico de Visser, voorzitter van Caribbean Business Hub, Corinne & Germaine Hernandez-Croes, oprichters van Caribbean Business Hub, Carl Manuel, Gevolmchtigde Minister van Curacao in Den Haag. Foto’s Nico Nivenpress

Business Boost Event van Caribbean Business Hub had goede opkomst

Op dinsdag 26 maart 2024 stond het Business Boost Event van Caribbean Business Hub in het teken van ontmoeten, verbinden en ondernemen in de statige Julian Coco-zaal van het Curaçaohuis (de ambassade van Curacao) in Den Haag.

De opkomst was geweldig en onder de aanwezigen waren de ambassadeur van de Republiek El Salvador, de directeur van het Arubahuis (ambassade van Aruba), vertegenwoordiger van de ambassade van Angola, voormalig staatsraad-lid van Aruba en veel advocaten, makelaars, financiele specialisten, architecten, specialisten logistiek, zorgsector enzovoorts…," schrijven de organisatoren in een persbericht.

Caribbean Business Hub is het platform om kansen in het Caribisch Gebied & Latijns-Amerika te zien en succesvolle samenwerkingen aan te gaan met veelbelovende bedrijven. CBH helpt ondernemers groeien, vanuit Nederland of de Caribbean. Het motto is Think Big, Grow Bigger.

De avond begon met een warm en tropisch welkom door de voorzitter van Caribbean Business Hub, Nico de Visser (Algemeen directeur bij Fidinda Financiële Zorg Groep). Daarna was de heer Carl Manuel, Gevolmachtigde Minister van Curaçao in Den Haag aan de beurt. Hij belichtte de vele zakelijke kansen op het eiland. In elke branche zijn er genoeg mogelijkheden: toerisme, horeca, kunstmatige intelligentie, logistiek, detailhandel, agricultuur, financiële- en zorg sector. Het is aantrekkelijk om te emigreren, de levensstandaard is hoog, het vestigingsbeleid is flexibel, Europese subsidies zijn mogelijk, de loonkosten lager en de infrastructuur is goed ontwikkeld. Hij nodigde iedereen uit om het eilandgevoel, het gevoel van inspiratie, ruimte en ondernemerschap zélf te ervaren.

CBH-1 Foto_Nick Vanderven 044
Nico de Visser, voorzitter van Caribbean Business Hub, Corinne & Germaine Hernandez-Croes, oprichters van Caribbean Business Hub, Lionel Martijn, vice voorzitter van Caribbean Business Hub. Foto: Nico Nivenpress

Na het uitgebreide buffet nodigde Marvin Sutherland (Essentialbi) de ondernemers uit om mee te denken, elkaar te ontmoeten, te inspireren en elkaar te complimenteren. Deze Business Goeroe inspireerde met zijn Gamechager Mindset de aanwezige ondernemers en professionals om zichzelf authentiek te profileren waardoor ze met meer passie, moed en overtuigingskracht de grootste uitdagingen overwinnen en een 9+ klantervaring waarmaken.

CBH-1 Foto_Nick Vanderven 053
De leden van Caribbean Business Hub. Foto: Nico Nivenpress

Het grote succes van de avond kwam zeker mede door de bestuursleden van CBH, de Business Match Makers. Corinne & Germaine Hernandez-Croes (oprichters/eigenaren van Beautyhouse Rotterdam met hun eigen cosmeticamerk NQ Cosmetics) en Lionel Martijn (bestuurder, directeur van OCAN, zelfstandig adviseur) hebben ondernemers aan elkaar gekoppeld en geholpen afspraken met elkaar te maken.

Wederom een mooie netwerkbijeenkomst met dank aan het Curaçaohuis. Het volgende Caribbean Business Hub Event wordt dinsdag 28 mei 2024 gehouden met als gastspreker de heer Atilay Uslu, eigenaar en oprichter van Corendon & Corendon Mangrove Beach Resort op Curaçao.