Afbeelding

Bon Bini: Bangkok Nights

Bon Bini: Bangkok Nights op 20 december in premiere

Op 20 december verschijnt Bon Bini: Bangkok Nights in de Nederlandse bioscopen.

Terwijl FC Kip Restaurants in real-life grote drommen publiek en de aandacht van de media blijft trekken, verruilt de geliefde fictieve F.C. Kip-crew het relaxte Curaçao voor het bruisende en hectische Bangkok, voor een gloednieuw hoofdstuk van Jandino Asporaat’s succesvolle Bon Bini-reeks. Hier nemen ze de kijker mee op een bloedstollend avontuur vol actiescènes, spectaculaire stunts en uiteraard een flinke dosis humor.

Bon Bini: Bangkok Nights

Naast Jandino keren natuurlijk ook de andere bekende F.C. Kippers Phi Nguyen, Sergio Romero IJssel en Alpha Oumar Barry terug. 

Wanneer Judeska en Ping Ping een lening afsluiten bij de malafide Aziatische zakenmagnaat Lo Pei Chan om hun fastfoodketen F.C. Kip uit te breiden - en ze de kleine lettertjes niet lezen - raken ze alles kwijt waar ze zo hard voor hebben gewerkt. Ze traceren Lo Pei in het exotische Bangkok waar hij een zwaarbewaakte villa bezit. Daar beramen ze met het hele team van F.C. Kip een gewaagd en levensgevaarlijk plan om terug te stelen wat hen is afgepakt. De heist loopt natuurlijk heel anders dan gepland, wat hachelijke maar ook zeer komische avonturen oplevert. Racende tuktuks op het Thaise platteland, adembenemende martial-arts op de Chatuchak markt en wilde vuurgevechten op Khao San Road.

Bon Bini: Bangkok Nights

OVER DE CAST

JANDINO ASPORAAT

Jandino
Jandino

Jandino werd geboren in Willemstad en groeide op in de wijk Buena Vista. Begin jaren negentig vestigde het gezin waarin hij opgroeide zich in Rotterdam. Na zijn opleiding werkte Asporaat kort als schilder, maar al snel stopte hij daarmee, om zich op stand-up comedy te richten. In 2002 kwam hij terecht bij de Rotterdamse Young Stage, een theatergezelschap dat voorstellingen doet in het hele land. In 2006 maakte hij zijn eerste cabaretprogramma Antilliaanse Pot, wat direct een succes werd. Zijn tv-debuut maakte hij in het programma van Jörgen Raymann, wie hij ziet als zijn tv-vader.

In 2011 kreeg hij zijn eigen programma De Dino Show. Vanaf 2013 was hij daarnaast bij RTL te zien als panellid bij Wie Ben Ik, als presentator bij Alles Mag Op Vrijdag en als hoogtepunt in het najaar als presentator bij Dance Dance Dance, met 2 miljoen kijkers. In 2014 opende hij ook nog zijn eigen kledingwinkel Dinmar in Delft. In 2015 heeft hij door het hele land getoerd met de reprise van zijn theatervoorstelling Hoe Dan Ook, en speelde hij 5 rollen in de film Bon Bini Holland.

Daar kwamen later nog Bon Bini Holland 2, Bon Bini: Judeska in the House, Bon Bini Holland 3 en nu Bon Bini: Bangkok Nights bij. In 2016 kreeg Jandino de rol van Sneeuwbal in de Nederlandse versie van Huisdiergeheimen. In 2017 keert Asporaat als teamcaptain terug bij Wie Ben Ik en maakte daarnaast het realityprogramma Dino en de Boys op Curaçao. Begin 2019 is Jandino gestopt bij RTL4 om bij SBS6 te gaan werken. In april 2019 is hij samen met Gordon te zien in het televisieprogramma De Gordon Tegen Dino Show.

Privé is hij al 7 jaar getrouwd met zijn jeugdliefde Shirley. Hij heeft twee kinderen, Elijah en Amy-Lee.

Sergio |ijssel© Tim van der Morst
Sergio |ijssel© Tim van der Morst

SERGIO IJSSEL

Sergio Romero IJssel (1979 te Paramaribo, Suriname) start in 1999 aan vooropleiding theater aan ‘De Nieuw Amsterdam’ (DNA). Daarna doorloopt hij de acteursopleiding op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). Na zijn afstuderen heeft Sergio gespeeld in verschillende theater-, film- en tv producties. Sinds 2007 speelt Sergio een vast karakter in de serie Flikken Maastricht (agent Romero Sanders). Tot nu toe zijn er 17 seizoenen uitgebracht. Sergio is tevens wekelijks te zien in het educatieve kinderprogramma ‘Het Klokhuis’.

Daarnaast is Sergio één van de bedenkers van het succesvolle ‘F.C. Kip’ uit ‘de DINO show’ en speelt hij hierin diverse rollen. Sergio speelde twee verschillende rollen in de films ‘Bon Bini Holland 1, 2 en 3’ (als Norwin en Nolti de F.C.-kipper).

Verder was Sergio te zien in de bioscoopfilms ‘Tuintje in mijn hart’, ‘Elvy’s Wereld: so Ibiza’ en 'Casanova's'. In 2021 deed Sergio mee aan 'Scrooge Live' (Omroep MAX) als Bob Cratchit. Daarnaast heeft Sergio in series gespeeld zoals o.a. ‘Blauw Blauw, ‘Hotnews.nl’, ‘Shouf  Shouf!’,‘Bradaz’ en 'Draadstaal'. Sergio heeft in voorstellingen gespeeld zoals ‘Le negre’ (DNA), ‘Romeo en Julia’, (Cosmictheater) ‘De Drie Musketiers’ (Artemis) ‘Woyzeck’ , (Theater Lantaarnvenster,) ‘Kid Dynamite’ (Urban Myth), ‘Claus en Juliana’ (Stichting Julius leeft), Aaipet (BonteHond, internationaal), ‘Clybourne Park’ (Well Made Productions), Romy & Julia (De Stokerij Schiedam) en tijdens het 'Monologen festival' heeft hij zijn eigen solo voorstelling 'Mijn vader en Alzheimer' gespeeld'.

Phi Nguyen © Lin Woldendorp
Phi Nguyen © Lin Woldendorp

PHI NGUYEN

Phi Nguyen studeerde in 2009 af aan de Artez Toneelschool in Arnhem. Hij werkte als acteur voor toneel o.a. bij De Veenfabriek, Oostpool, Mighty Society, Toneelmakerij en Het Nationale Theater. Hij speelde voorstellingen in o.a. Noorwegen, Frankrijk, Iran en Zuid-Afrika.

Sinds zijn afstuderen werkt hij als theatermaker en presentator voor Tweetakt Festival.

In 2023 werd hij genomineerd voor de prestigieuze Louis d’Or-theaterprijs voor zijn hoofdrol in “Recht” van de Veenfabriek en heeft hij zijn eigen productie gemaakt en gespeeld op Oerol 2023.

Phi speelde in vele films en series waaronder Vechtershart, Dit Zijn Wij, Met Mes, Boy Meets Gun en Moloch.

Sinds 2015 is hij onderdeel van de Bon Bini-franchise en speelde hij mee in alle films als Ping Ping. In december 2023 komt Bon Bini: Bangkok Nights in de bioscoop.

ALPHA OUMAR BARRY

Alpha Oumar Barry
Alpha Oumar Barry

Alpha Oumar Barry begon zijn carrière als medewerker bij F.C. Kip en was snel daarna voor het eerst te gast in De Dino Show, waar hij bekend werd als ‘De Afrikaanse Leider’. Hoewel hij aanvankelijk kleinere rollen speelde, wist hij altijd al een groot publiek te vermaken.

De getalenteerde en energieke Alpha zette zijn eerste stappen op het podium in 2004 met Youngstage en vervolgde zijn carrière met diverse projecten in theaters in de omgeving van Rotterdam. Later sloot hij zich aan bij Djo-art, een andere theatergroep, waar hij schitterde in stukken als ‘Blik’ en ‘Hond zonder staart’. Bovendien gaf hij knutselworkshops op basisscholen in Rotterdam, waar hij kinderen leerde om kleine decortjes te knippen uit blikjes.

In de afgelopen jaren heeft Alpha aanzienlijke vooruitgang geboekt in zijn carrière. Hij vertolkte bijvoorbeeld rollen in de klucht ‘Van je familie moet je het hebben’ in 2016 en in ‘Judeska in de TBS-Kliniek’, waar hij de rol van patiënt op zich nam. In 2023 is hij te zien in de theatershow ‘Judeska Airlines’. Daarnaast schitterde hij in de films Bon Bini Holland 1, 2 en 3, die allemaal het prestigieuze Gouden Kalf wonnen.