Afbeelding

blakarutu

Blakarutu viert vrouwendag in De Wachter

Stichting Blakarutu organiseert op zondag 10 maart een event in verband met Internationale Vrouwendag. Deze dag wordt ieder jaar op 8 maart herdacht, gewijd aan het eren van de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen overal ter wereld. Het evenement van Stichting Blakarutu wordt gehouden in De Wachter, Wolbrandskerkweg 54, 1069DA, in Osdorp, Amsterdam.

De stichting zegt dat haar event een gelegenheid is om de vooruitgang te vieren die Zwarte vrouwen hebben geboekt, maar ook om stil te staan bij de uitdagingen die nog steeds bestaan en die onze collectieve inzet vereisen voor gendergelijkheid.

We staan stil om de aandacht te vestigen op discriminatie en geweld tegen vrouwen. Maar ook in het teken van de kracht en veerkracht van vrouwen in alle lagen van de samenleving. Het is een moment om stil te staan bij de bijdragen van vrouwen aan de maatschappij.”

blakarutu

“Laten we deze dag benutten om de successen van Afro-vrouwen te vieren, maar ook om bewustwording te creëren over de noodzaak van verandering. We moeten samenwerken om genderstereotypen te doorbreken, vrouwenempowerment te bevorderen en een inclusieve samenleving te creëren waarin vrouwen de vrijheid hebben om hun volledige potentieel te benutten. Bij Blakarutu krijgen alle vrouwen een podium zwart en wit.”

“Laten we streven naar een wereld waarin elke vrouw wordt gerespecteerd, gehoord en gewaardeerd voor haar bijdragen aan de samenleving Voor de Afro zwarte vrouw is het nu meer dan ooit om haar plaats zichtbaar en blijvend te maken in de samenleving.”

De stichting benadruk dat ook mannen welkom zijn op het event.

Tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via Eventbrite