Afbeelding

Sharelly Emanuelson

Between a Dance and Sitting in a Chair toont nieuw en bestaand werk (in een nieuwe uitvoering)

Op 3 oktober aanstaande opent bij CBK Zuidoost, locatie Shebang, de eerste (mid career) overzichtstentoonstelling van Sharelly Emanuelson, onder de titel Between a Dance and Sitting in a Chair. De expositie duurt tot en met 24 november.

 

De kunstenaar, winnaar van onder andere de Charlotte Köhler Prize (2020) en de Volkskrant Visual Arts Audience Award, geeft in haar werk het levensgevoel van het Caribisch gebied weer – de warmte en het vrolijke eilandgevoel. Tegelijkertijd legt ze de onderliggende laag bloot van de gevolgen van het kolonialisme op de eilanden, effecten die tot in het heden doorwerken. Dat laat ze zien via thematieken als taal, ecologie, dans cq beweging, educatie, armoede, handel en toerisme.

Thami Mnyele Stichting
De tentoonstelling omvat tien grote (multimediale) installaties - momenteel werkt ze in de residentie van de Thami Mnyele Stichting aan nieuw werk en een mansgrote uitvoering van een eerder werk: Teduki Nobo, waarin de Antilliaanse vlag wordt verbeeld.

Rond de tentoonstelling wordt een publiek programma georganiseerd met rondleidingen, performances en presentaties. Meer informatie hierover vindt u binnenkort op cbkzuidoost.nl.

Over de kunstenaar
Emanuelson (1986) is geboren en woonachtig op Curaçao, studeerde in Nederland en begon haar carrière als film- en documentairemaker. Na een aantal jaar besloot ze haar kunstpraktijk met andere technieken uit te breiden, omdat ze het gevoel had dat ze in de film niet haar hele verhaal kon vertellen.