Afbeelding

Fotograaf: Lucas Kemper

Fotograaf: Lucas Kemper 

Belangstelling uit Suriname, Aruba en Curacao in theatervoorstelling "Un dia nobo - Wan nyun dey - In nije de"

Er is grote interesse om de unieke muzikale theatervoorstelling "Un dia nobo - Wan nyun dey - In nije de" ook in andere steden behalve Leeuwarden te spelen, maar ook buiten Nederland.

Vanuit de Caribische en Surinaamse gemeenschap is er heel veel enthousiasme om de voorstelling ook in die landen te gaan spelen”, vertelt creatief producent David Lelieveld“Dat is natuurlijk fantastisch want dat zegt heel veel over hoe goed de voorstelling is ontvangen.” 

De bijzondere voorstelling over het slavernijverleden in het Nederlands, Fries, Papiaments en Sranantongo is een coproductie van Pier21 met Untold Empowerment, het Volksoperahuis en Stadsschouwburg De Harmonie.  Un dia nobo - Wan nyun dey - In nije dei, speelde op zondag 9 juli 2023 voor het laatst in de tuin van het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. 

De reeks voorstellingen in de tuin van het Keramiekmuseum mogen dan afgelopen zijn,voor de voorstelling zelf is het einde misschien nog niet in zicht. "Voordat het zover is moet er wel nog heel veel gebeuren: “Pier21 is maar een kleine organisatie die zoiets niet zomaar kan organiseren maar we gaan zeker ons best doen!”, zegt Lelieveld.

Pier21 heeft inmiddels wel enige ervaring met het spelen van haar voorstellingen in het buitenland. De voorstelling Kanoet speelde in Duitsland, Mauritanië en in Tunesië en de voorstelling De Emigrant speelde eerder al in Canada. Wat Soesto en De Emigrant zullen dit najaar te zien zijn in Italië. Voor de toekomst  zijn projecten in o.a. Denemarken, Canada en Guinee-Bissau in ontwikkeling.