Night of the Kings

Bekroonde speelfilm Night of the Kings vanaf 8 juli in de bioscopen

 

Imagine Filmdistributie brengt Night of the Kings op 8 juli uit in de bioscopen. De meeslepende speelfilm van Philippe Lacôte, gevangenisdrama en poëtische vertelling met zang en dans ineen, werd al op vele internationale festivals bekroond.

Een jongeman (Koné Bakary) wordt naar La Maca verbannen, een gevangenis diep in het Ivoriaanse woud. Volgens traditie moet hij bij de eerste maansverduistering als nieuweling een nacht lang de andere gevangenen vermaken met een verhaal. Wanneer ze niet tot zonsopgang aan zijn lippen hangen, moet hij het bekopen met de dood. Nerveus begint hij aan het verhaal van de legendarische bandiet Zama King.

De Ivoriaanse filmmaker Philippe Lacôte (Run) heeft een achtergrond in radio- en hoorspelen, dus hij kent de waarde van een goed verteld verhaal. In zijn tweede speelfilm Night of the Kings – bekroond op vele internationale festivals – speelt hij dan ook op inventieve manieren met de kunst van het oreren. In La Maca is dat geen eenrichtingsverkeer, maar een spannend samenspel tussen verteller en luisteraars dat dans, gevecht, zang, poëzie en proza combineert.

Variety: “Director Phillippe Lacôte brings magical realism and Ivorian narrative custom to an unlikely setting in this dazzling prison movie”, FilmWeek: “This is such a beautiful and strange movie”, Rolling Stone: “This is a film steeped in myth and ritual, besotted with secrets, history, and imagination”, Boston Globe: “Lacôte is a master at staging hectic crowd scenes in which chaos suddenly arranges itself into patterns, connections, and poetry”, LA Times: “Like all good storytellers, he leaves you wanting more