Battle of the Drum

The Batlle of the Drums | Nazomerspektakel in Almere zondag

Almere Centrum verandert op zondag 4 september tot de hotspot waar The Batlle of the Drums plaatsvindt. "Dit nazomerspektakel is een jaarlijks terugkerend evenement," zegt Glen Leeuwin, voorzitter van de Stichting Multiculturele Arganisatie Almere (SMOA) die het evenement organiseert in samenwerking met FLEE Events.

Vier bands nemen deel, waarvan twee uit Almere, één uit Rotterdam and één uit Harderwijk. "Ik ben met name trots op de jongens van The Originals uit Almere. Die werden in 2017 in Rotterdam bekroond tot de beste brass band van Nederland; het zijn jongens die ik zelf begeleid heb toen ik als jongerenwerker werkte en nu zijn ze allemaal volwassen mannen van in de 30. Dat maakt dit evenement voor mij een speciale activiteit van onze stichting. We doen dit om deze jongens, allemaal die meedoen, een podium te geven.."

Leeuwin vertelt dat de stichting dit soort evenementen organiseert om voor verbinding te zorgen zodat alle mensen van allerlei origine met elkaar in contact komen in Almere. "Wij willen ervoor zorgen dat alle culturen niet vergeten worden. Onze activiteiten zijn een afspiegeling van alle culturen die hier wonen. Dat komt terug in alles dat wij doen."

The Battle of the Drums barst los om 10.00uur zondagochtend en duurt tot 22.00uur 's avonds. De locatie is het Stadhuisplein in Almere Stad.

De SMOA voorzitter refereert naar succesvolle edities van voorgaande jaren. Hij schetst: "Verschillende Brass bands lopen door het centrum van Almere en geven een show op het podium van het Stadhuisplein. Met opzwepende beats en tropische klanken zullen zij het publiek vermaken. De Battle of the Drums biedt een mooi cross-over programma voor jong en oud. Het is een vernieuwend concept en zeer waardevol voor de culturele kaart van Almere. En, dit is op hele bevolking gericht; een evenement vooral voor mensen met de kleine beurs en daarom gratis toegankelijk."

Leeuwin:

We hebben hard gewerkt om een fantastisch programma in elkaar te zetten. Met ons team zullen wij als ambassadeurs bezoekers verwelkomen. Het publiek zal verwend worden met een prachtig programma: Jonge artiesten zijn nadrukkelijk aanwezig in het programma. Optredens van o.a. muziekgroep Sabroso, Combinatie 16 met als speciale gast TEVE uit Suriname, Muziekformaties Drai Ston en Weti Doifi, Golf Brassband, SLR Brassband, Samba@Sea, Djembe Ngomez. Dj Ro & Reg." 

De host van het podiumprogramma is Jonathan Baaij.

Afbeelding

battle