Almeerder Mo Hersi's World Team in de finale voor Consul van de Verdraagzaamheid 2018

Mo Hersi en zijn World Team dat meedeed aan de Nijmeegse Vierdaagse eerder dit jaar zijn door naar de finale voor de verkiezing van de Consul van de Vedraagzaamheid 2018. 

“Het enige dat nu nog te doen staat, is op ons te stemmen, zodat wij de finale kunnen winnen,” zegt Hersi maandag enthousiast. De initiatiefnemer is van het WorldTeam van de Nijmeegse Vierdaagse, zorgde ervoor dat er dit jaar een record aantal nationaliteiten meeliepen in de Vierdaagse dan ooit tevoren. "Daarom geeft de stichting het Paleis van Verdraagzaamheid deze Almeerder dit podium," vertelt hij.

De stichting Paleis van de Verdraagzaamheid richt zich op ‘het bevorderen van de verdraagzaamheid’. De stichting doet dit onder meer ‘door initiatieven die de verdraagzaamheid bevorderen voor het voetlicht te brengen’.

Hersi vertelt: “Afgelopen vrijdag ben ik gebeld door de organisator met geweldig nieuws. Dat we in de finale zitten van deze verkiezing. Het feit dat wij het WorldTeam voor de Vierdaagse in Nijmegen hebben geformeerd, vond de stichting zo bijzonder, dat wij nu in de race zijn voor de titel van Consul van de Verdraagzaamheid. Dat is een pluim voor ons team wandelaars én voor alle mensen én onze sponsor Rabobank Almere, die ons allemaal gesteund hebben om dit mogelijk te maken."


Hersi vraagt om stemmen. "Breng je stem uit voor 31 oktober 2018 en help ons de finale te winnen!"

In de avond van 16 november, de UNESCO Internationale dag van de Verdraagzaamheid reikt het Paleis van de Verdraagzaamheid vervolgens de Awards met de titel uit. “Het is een hele eer dat wij met het WorldTeam zo positief zijn opgevallen”, zegt Hersi. “Maar eerst wilde wij die voorronde door zien te komen en, dat is ons gelukt. Nu op naar de finale.  Stemmen kan nog tot 31 oktober aanstaande via www.paleisvandeverdraagzaamheid.nl