Afbeelding

agrofood

African Diaspora Agrofood Forum & Food Market in havengebouw van Brussel

De 7de editie van de African Diaspora Agrofood Forum (ADAF2023) zal in het Havengebouw (Gare Maritime), Tour & Taxis te Brussel worden gehouden van 20 t/m 22 oktober 2023.

Het jaarlijks evenement, georganiseerd door The Food Bridge, zal met een conferentie op vrijdagochtend 20 oktober van start gaan met het thema ‘Ondernemerschap door transformatieve duurzame ontwikkeling’. Er zijn dat weekend ook verschillende workshops die een platform bieden voor uitwisselingen tussen alle belanghebbenden van de afro-voedingsindustrie, inclusief boeren, producenten, ondernemers, importeurs, distributeurs, investeerders, dienstverleners, internationale organisaties en beleidsmakers.

Op zaterdag 21 en zondag 22 oktober zal er een agrofood-markt worden gehouden in het prachtig gerenoveerde havengebouw van Tours & Taxis met een grote verscheidenheid aan stands die tropische voedings- en drankproducten, evenals aanverwante diensten zullen presenteren; zie volgende link naar het Food Market complex in de Gare Maritime van Brussel: https://www.garemaritime-foodmarket.be/

Het African Diaspora Agrofood Forum biedt bezoekers van alle leeftijden een unieke kans om eten en drinken uit Afrika en het Caribisch gebied te ontdekken en meer te weten te komen over alle processen van de voedingsproductieketen die een toegevoegde waarde leveren van 'boer tot bord’.

Er zullen gedurende het hele weekend speciale culinaire activiteiten en informatie- sessies zijn waarbij bezoekers kunnen genieten van tropische producten, kookdemonstraties en cocktailmixen en ook andere proeverijen kunnen ervaren.

The Food Bridge kondigt met trots de volgende partners en sponsors aan van deze laatste editie van het African Diaspora Agrofood Forum 2023: Alepo Diaspora, de Caribbean Chamber of Commerce in Europe (CCCE ), COLEAD, ENABEL PEM, Entrepeneurs for Entrepeneurs België, de EU Global Diaspora Facility (EUDiF), de Verenigde Naties Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO), de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM, Internationale Solidariteitsstad Brussel, Wethouder van de Stad Brussel - Mevrouw Lydia Mutyebele, Sankaa, Soliris.brussels, Yabs Network, WECCO en anderen.

Voor verdere informatie, en reserveringen van gratis tickets, zie de volgende link: https://www.eventbrite.be/e/7th-african-diaspora-agrofood-forum-tickets-662992617767