Groep

Act of Change laat jongeren tot bloei komen

Van 5 mei tot en met 8 mei 2021, in de meivakantie, is het weer zover. Dan organiseert Students Moving Forward voor de 5e keer het training- en coachingsprogramma Act of Change in Amsterdam Zuidoost. Studenten en young professionals worden een half jaar door ons begeleid. De focus ligt dan op het vergroten van zelfkennis, persoonlijke effectiviteit en leren zij persoonlijke doelen te bepalen. Ook bepalen zij hun strategie om deze doelen te realiseren. Het programma is een verademing, omdat we van en met elkaar leren, nieuwe vrienden maken en samen veel fun beleven.

Trots

Students Moving Forward organiseert sinds 2014 het training- en coachingsprogramma Act of Change. Tot nu toe voelden ruim 70 studenten en young professionals, met een diverse culturele achtergrond, zich thuis. Wij bieden hen trainingen en een heleboel gave activiteiten! Het programma start met 4 onvergetelijke trainingsdagen, met overnachtingen, in Limmen. In de ochtend volgen zij een training NLP voor jongeren. NLP is een methodiek voor krachtige persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie. In de avond is er ruimte voor fun en tijd om te chillen. Act of Change geeft deelnemers de mogelijkheid op een laagdrempelige manier stil te staan bij thema’s als focus houden, zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, motivatie vergroten en omgaan met tegenslagen. Wij vinden het prachtig om te zien dat deelnemers opbloeien, dat bijvoorbeeld schoolresultaten verbeteren of dat wij jaren later nog steeds van ouders horen hoe waardevol het programma is geweest voor zijn/haar dochter. Hieruit blijkt dat Act of Change een investering is voor de korte en lange termijn. Act of Change is voor diegenen die een doel hebben waarvoor ze echt gedreven zijn en willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Students Moving Forward

Students Moving Forward biedt verschillende trainingen en coaching aan studenten en young professionals. Rachel Snip, Programmamanager Students Moving Forward:“Wij streven naar een toekomst waarin iedere jongere zich volledig kan ontplooien tot een evenwichtige volwassene, ongeacht zijn of haar achtergrond, het opleidingsniveau van zijn of haar ouders of hun financiële middelen. Wij zeggen in onze maatschappij vaak kennis is macht. Alleen zien wij dat kennis gericht op het vergroten van persoonlijke effectiviteit, niet voor iedereen toegankelijk is. Voor jongeren zijn er sociale en economische belemmeringen. Bijvoorbeeld door een gebrek aan netwerk en dure trainingen.” Deelnemers hebben hierdoor een relatief lage bijdrage van €75,00 (studenten) of €99,00 (young professionals). Act of Change wordt mogelijk gemaakt door NTI NLP, Youth Academy en VSB Fonds, Fundatie Santheuvel, Sobbe, Marc Bike Shop.