Afbeelding

afro algorithms

3D animatiefilm over bias in AI gaat 9 maart in première

Op 9 maart gaat op MozFest de korte 3D animatiefilm Algro Algorithms in première. Deze film speelt in op de vragen die momenteel spelen rondom kunstmatige intelligentie en vooroordelen: bias in AI. Wat er uit een AI-model komt, wordt bepaald door de data die je erin stopt. Kunstmatige intelligente systemen leren van grote hoeveelheden data. Het verzamelen van data is mensenwerk. En mensen hebben vooroordelen, bewust of onbewust. En wanneer deze data vooroordelen bevat, nemen de systemen deze vooroordelen over.


Woon via deze link de wereldpremière bij van Afro Algorithms - 9 maart 20.00 - 20.15


In een verre toekomst heerst de eerste AI-leider Aero over de wereld. Aero komt er al snel achter dat belangrijke historische context mist in diens databank, zoals de geschiedenis van gemarginaliseerde en onderdrukte groepen. Een groot aantal bekende zwarte artiesten, waaronder Robin Quivers, Hoji Fortuna, en Ava Raiin, geven hun stem aan de film. Op donderdag is een interactieve paneldiscussie met de cast en makers van de film, deze is online bij te wonen.


Sessies bijwonen en tickets? MozFest kent het 'pay what you can'-principe, zodat het festival toegankelijk is voor iedereen 


Over MozFest

MozFest is het grootste internationale online tech-event ter wereld met 411 sessies in 5 dagen met 10.000 deelnemers uit 143 landen. Op MozFest werken de deelnemers de komende dagen samen aan een eerlijker, transparanter, vrij en inclusief internet en betrouwbare artificial intelligence. Net als bij de vorige editie is ook Amsterdam weer gaststad van het festival. Daarmee is de stad zowel de fysieke thuisbasis voor de dagelijkse sessies en de podcasts als inhoudelijk betrokken bij verschillende sessies. 

MozFest wordt gehost door de Mozilla Foundation. De Mozilla Foundation is een organisatie zonder winstoogmerk die als taak heeft ondersteuning en sturing te geven aan het open source project Mozilla. Kernwaarden van de Mozilla Foundation zijn openheid en inclusiviteit. Met als doel samen zorgen dat het internet een publieke hulpbron blijft, open en toegankelijk voor iedereen. Jaarlijks brengt Mozilla het Internet Health Report uit. Dit onderzoek geeft een jaarlijkse update over o.a. de veiligheid,inclusiviteit en publieke toegankelijkheid van het internet. Het Internet Health Report is open source en komt tot stand op basis van onderzoek van experts over de hele wereld. Tijdens MozFest 2022 worden delen van de Internet Health Report-podcast gedeeld. Het volledige onderzoek komt uit in april.