memre waka

Memre Waka 2015 drukbezocht

In de aanloop naar 1 juli, de dag waarop de slavernij in 1863 werd afgeschaft, deed op maandag 1 juni een grote groep mensen, sommigen gekleed in prachtige kledij, een memre waka door Amsterdam.

Het was de vierde keer dat de Stichting Eer en Herstel deze loop organiseert, als een herdenkingsoptocht langs Amsterdamse grachtenpanden die een geschiedenis met het slavernijverleden hebben.

De tocht werd afgesloten met voorouderverering en de proclamatie van de Keti-Koti-maand bij de plaquette voor het ambstwoning van de Burgemeester van Amsterdam aan de Herengracht 502.

Tags: 

Memre Waka 2015 op 1 juni

Stichting Eer en Herstel organiseert voor de vierde keer de Memre Waka, een herdenkingsoptocht langs Amsterdamse grachtenpanden die een geschiedenis met het slavernijverleden hebben.

De optocht vindt plaats op maandag 1 juni, laat de stichting weten. Juni is de Keti Koti maand en in de aanloop naar 1 juli, de dag waarop de slavernij in 1863 werd afgeschaft, staat de hele maand juni in het teken van de herdenking van het slavernijverleden en de viering van de bevrijding daarvan, zegt zij.

Tags: