A Woman's Worth, Iets Dat Man Heet, De koningin van Paramaribo, een gevallen vrouw bestaat niet

Try-out van de voorstelling Iets Dat Man Heet van Linar Ogenia (spel) en Darryl Veldman (regie) en de voorstellingen 'De koningin van Paramaribo, een gevallen vrouw bestaat niet' van Dorothy Blokland en A Woman's Worth van het Ken Theater.

A Woman's Worth
Benieuwd naar hoe een wereld eruit ziet waar de vrouw de baas is? Waar de man een keer moet rennen voor zijn leven of al het huishouden moet doen? En mancipatie een nieuw woord is voor de Dikke van Dale? Kom dan kijken naar A Woman's Worth van het Ken Theater.

Deze productie is een theaterstuk, dat Rotterdams eigen is, maar tegelijkertijd internationaal herkenbaar. Het theaterstuk bestaat uit monologen, dialogen en muziek. De verhalen die worden verteld, belichten verschillende thema’s. Denk hierbij aan cultuurverschillen, discriminatie, empowerment, taboes en cirkels die we willen doorbreken. Het stuk is voor 50% drama en voor 50% komedie; een dramatische komedie dus.

Cast: Riomi Tindal, Fleur van Erp, Marvin Gomes, Bjorn Romy, Nienke, Coen van den Aardweg, Bernadette Pires, Marise, Serenety Lont, Mitchell Gallant, Musa Movi.

Iets Dat Man Heet
De voorstelling Iets Dat Man Heet is een universele vertaling voor de zoektocht naar mannelijkheid. Theatermakers Linar Ogenia en Darryl Veldman bundelen de krachten en weerleggen hun eigen visie op het begrip. Een begrip waarvan de definitie vrijwel door derden en beeldvorming wordt bepaald. De hoedanigheid hiervan ligt in de ogen van de makers bij de drager zelf.

Kruip in de huid van Antonio Egeldonk. Een man die bereid is om zichzelf, tegen beter weten in, te ontleden om tot zijn eigen definitie te komen. Hij leeft in gevangenschap en staat zichzelf toe om de ketens te breken. Man, mannen, mannelijk - slechts een omhulsel zonder concreet vermogen, omdat ik ben pas wanneer jij vindt dat ik besta.  Jij eist dat ik het goed doe, maar ziet mij liever falen. Dit past gewoonweg binnen jouw plaatje. Een man zonder hart, ziel, geduld en woorden. Ongeneeslijk vervloekt. Ik ben iets dat man heet!

De koningin van Paramaribo, een gevallen vrouw bestaat niet
Een bewerking van de monoloog van Clark Accord
Dorothy Blokland studeerde in 2014 af als theatermaker en docent aan de Academie voor Theater Tilburg. Als geboren en getogen Surinaamse is haar culturele achtergrond belangrijk. In 'De koningin van Paramaribo, een gevallen vrouw bestaat niet' vertelt ze het verhaal van Maxi Linder, één van de bekendste Surinaamse hoeren uit de jaren ’50. En één die openlijk met haar seksualiteit te koop liep. Dat zorgde voor veel ophef in het koloniale Suriname van die tijd… deze hoer deed het niet alleen voor het geld!

Deze unieke vrouw, haar verhaal en speciale seksuele kunsten worden op excentrieke wijze neergezet. Het publiek krijgt een hunkerende vrouw te zien die hen vanaf het begin vastpakt en pas loslaat als zij haar verhaal verteld heeft. "Mi gudu hoeveel geld heb je, want ik ben de enige hoer in heel Paramaribo die de truc met de sigaar machtig is… de details heb je nog van mij te goed, op een ander moment."

Concept en spel: Dorothy Blokland (naar het stuk 'De koningin van Paramaribo, een gevallen vrouw bestaat niet' van Clark Accord) 

Locatie: Bijlmer Parktheater, Anton de Komplein 240,
1102 DR Amsterdam ZO

Aanvang: 16:00

Plaats: 

Amsterdam

Datum: 

16 nov 2015 - 16:00
Voeg toe aan jouw agenda