Van Dale Spoken Awards - Road to Luxor voorrondes

Op 30 oktober vindt in Maaspodium Rotterdam de eerste voorronde plaats, met onder andere afgevaardigden van Spoken Word-gezelschappen uit de regio Rotterdam. Zo worden het Dordtse platform Woorden Worden Zinnen, het Rotterdamse Hindaalijk, Ken Theater, Paginagroots en Poetry Circle Rotterdam vertegenwoordigd door awardwaardige vaandeldragers. Naast deze talenten treden door de jury geselecteerde performers op die zich hebben aangemeld via .

Naast optredens van bekende sprekers en performers en de uitreiking van dé Van Dale SPOKEN Award 2015, zijn er ook awards voor nieuwe Spoken Word-talenten. Vanaf eind oktober zijn er voorrondes in heel het land, waar belangstellenden aan kunnen meedoen. Deze voorrondes zijn bedoeld als voorselectie: per stad krijgen vijf performers een nominatie voor de finale.

Aanmelden voor de Rotterdamse voorrondes kan nog tot 29 oktober. 

Van Dale SPOKEN Awards
De voorronde in het Maaspodium is een aanloop op het grote Van Dale SPOKEN Awards in het Oude Luxor Theater. Tijdens deze show op 2 december worden prijzen uitgereikt aan de meest inspirerende woordkunstenaars van Nederland. Eerder werd al bekendgemaakt dat ook Claudia de Breij en Fresku tijdens de voorstelling optreden. De Van Dale SPOKEN Awards zijn een eerbetoon aan de Spoken Word-kunststroming, die de afgelopen jaren in Nederland steeds meer is gegroeid.

Spoken Word weet steeds meer fans aan zich te binden. Niet gek, want de kunststroming trekt liefhebbers aan van zowel rap als literatuur en poëzie. Het genre kenmerkt zich door vaak energieke, taalvirtuoze performances die soms maatschappijkritisch, maar altijd rauw en eerlijk zijn, met sterke emoties. Performers van het genre komen uit alle lagen van de bevolking en uit alle culturen. Niet zo gek dus dat ook hun publiek schittert in diversiteit.

Met performances door: 

Brooklyn | Patrick Ribeiro | Seckou Ouologuem | Mariana Hirschfeld | Gino van Weenen  en 5 artiesten die geselecteerd worden via www.spoken.fm

 

Entree: €12

Locatie: Maaspodium Rotterdam, Sint-Jobsweg 3, 3024 EH Rotterdam

 

 

Plaats: 

Rotterdam

Datum: 

30 okt 2015 - 20:15 tot 23:30
Voeg toe aan jouw agenda