SURINAAMSE KABEL FIFAMUSEUM TOUR 2017

De wereld kent Suriname voornamelijk vanwege de stervoetballers van Surinaamse afkomst, die het heel goed doen in landen zoals Italie, Spanje, Engeland en Nederland.

De stervoetballers van Surinaamse afkomst die bekend zijn bij de FIFA en de wereld in het breed, zijn spelers die voor het Nederlands nationaal elftal hebben gespeeld en nog spelen.

Met onze SURINAAMSE KABEL FIFA MUSEUMTOUR willen wij het Surinaams voetbal in het algemeen en in het bijzonder de verworvenheden daarvan in beeld brengen.

Daarnaast willen wij met deze activiteit in het FIFA Museum de Surinaamse bijdrage aan het mondiaal voetbal met u delen.

Ook in het FIFA World Football Museum, is de specifieke informatie over het Surinaams voetbal nogal beperkt of verkeerd geplaatst bij Nederland. Zo was bijvoorbeeld het boek van 65 jaar S.V.Leo Victor verkeerd geplaatst in het Nederlands boekenrek.

Aan deze situatie moeten wij een verandering brengen.

In het unieke straatvoetbal patroon van Suriname is het Pannavoetbal ontwikkelt. Tegenwoordig staat “panna” bekend als het `geadopteerde poortje`, een woordkeuze en beleving die vanuit het surinaams straatvoetbal afgeleid is.

Wij Surinamers zijn daarvan de uitvinders!

Beste Srananmangs en Suriname liefhebbers, houdt u ook van voetbal??? Wilt u meer weten wat er allemaal in onze voetbalwereld leeft en heeft geleefd??? En wilt u zich oriënteren op hoe wij een bijdrage kunnen leveren aan het zichtbaarder maken van het Surinaamse voetbal???

Doe dan mee aan onze sportieve educatieve historische voetbaltour naar het FIFA World Football Museum. Bij deze tour is inbegrepen een culinaire en muzikale verwennerij.

Plaats: 

Zurich

Datum: 

30 nov 2017 (hele dag) tot 2 dec 2017 (hele dag)
Voeg toe aan jouw agenda