Skin Deep

Op 18 oktober 2017 starten we in de Rode Hoed met Skin Deep, een nieuwe serie onder leiding van Andrew Makkinga en Stephanie Afrifa. In vijf talkshows onderzoeken we zwart en wit, onze verschillende ervaringen en wat er nodig is voor een constructief gesprek. De eerste avond is onderdeel van de Black Achievement Month en gaat over rolmodellen en (on)zichtbaarheid.

Explosief debat

Gesprekken over huidskleur zijn vaak explosief, emotioneel of worden vermeden. Alsof de verschillen het onmogelijk maken nog te praten. Omdat mensen klaar zijn met steeds hetzelfde uitleggen, het verkeerde te zeggen, zich niet aangesproken voelen. Dat stroeve gesprek willen we makkelijker maken. Vanuit de overtuiging dat blijven praten belangrijk is en dat ervaringen uitwisselen en inzichten delen, helpt. Samen onderzoeken we wat deze thema's zo moeilijk maakt. We willen het ongemak niet vermijden maar juist benoemen en verkennen. Verdiepende talkshows dus, met ruimte voor twijfel, frustratie en humor.

Skin Deep nummer 1: rolmodellen & (on)zichtbaarheid

De eerste editie van Skin Deep gaat over rolmodellen en (on)zichtbaarheid. Voorbeelden die op je lijken, zijn belangrijk voor inspiratie, dromen en doelen. Eerlijke representatie in de media heeft effect op het beeld dat we hebben van onszelf en elkaar. Want wat je niet ziet, kun je ook niet nadoen. Skin Deep onderzoekt hoe die representatie precies werkt. Hosts Andrew Makkinga en Stephanie Afrifa praten met Noraly Beyer, Charl Landvreugd, Jiska Engelbert, Aldith Hunkar en Simone Kukenheim.

Redactie

Skin Deep wordt gemaakt door een redactie van Clayde Menso, Aldith Hunkar, Mitchell Esajas, Matthea de Jong en Imara Limon. De serie is een samenwerking met de Gemeente Amsterdam.

Serie

Skin Deep bestaat uit vijf talkshows op woensdag 18 oktober, dinsdag 14 november, dinsdag 12 december, dinsdag 13 februari en dinsdag 13 maart.

Plaats: 

Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam

Datum: 

18 okt 2017 (hele dag) tot 13 mrt 2018 (hele dag)
Voeg toe aan jouw agenda