Racisme in het Onderwijs

Is racisme aan de orde van de dag binnen het onderwijs? Hoe worden leerlingen van kleur besproken tijdens vergaderingen en in docentenkamers? Waarom is de uitstroom naar het voortgezet onderwijs van allochtone leerlingen zo laag? En wat is de ervaring van leerlingen en leerkrachten van kleur?

In het kader van de internationale dag tegen racisme en discriminatie organiseren het Comité 21 Maart* en de AOb Kleurrijk* een themabijeenkomst over racisme in het onderwijs.

De avond zal ingeleid worden door een panel van experts waarna er ruimte zal zijn voor inbreng uit het publiek.

Wat: Racisme in het Onderwijs

Waar: AOb hoofdkantoor te Utrecht Jaarbeursplein 22 te Utrecht (naast het station).

Wanneer: Woensdag 9 maart 19.30 tot 22.00 uur

 

*Het Comité 21 Maart is een samenwerkingsverband van tientallen organisaties dat jaarlijks een demonstratie organiseert in het kader van de Internationale Dag Tegen Racisme en Discriminatie. 21 maart valt samen met de dag waarop het bloedbad in Sharpeville, ZuidAfrika plaatsvond in 1960. De politie opende destijds het vuur op een groep mensen die demonstreerde tegen apartheid. Tientallen zwarte Zuid-Afrikanen kwamen daarbij om het leven. In de aanloop naar de demonstratie op 19 maart in Amsterdam worden bijeenkomsten georganiseerd over belangrijke thema’s in de strijd tegen racisme en discriminatie. Een van die thema’s is racisme in het onderwijs.

*AOb Kleurrijk is een groep binnen de AOb die opkomt voor de belangen van leerkrachten van kleur.

Plaats: 

Utrecht

Datum: 

9 mrt 2016 - 19:30 tot 22:00
Voeg toe aan jouw agenda